Şase echipe din ţară joacă la Cupa Dinamo

Fundația Pro Polo – Anatolie Grintescu organizează, în perioada 1-3 septembrie 2023, prima ediție a turneului “Cupa Dinamo – Anatolie Grintescu”, adresat grupelor de juniori U15.

melimeloparis.ro

La competiţia organizată cu susţinerea Academiei de Polo Dinamo şi-au anunţat deja prezenţa şase echipe din ţară, iar meciurile se vor desfăşura la bazinul Dinamo.

Dinamo, Academia Dinamo, Crişul Oradea, CSS1 Bucuresti, Corona Braşov și Real Team sunt cele şase formaţii care au confirmat participarea la prima ediţie a turneului pe care reprezentanţii fundaţiei Pro Polo – Anatolie Grintescu îşi propun să-l organizeze anual şi pentru mai multe categorii de vârstă.

Cosmin Radu, recordmanul de selecții în prima reprezentativă a României, în prezent vicepreșendinte al Federației Române de Polo va oficia festivitatea de premiere a evenimentului.

“Am primit cu mare bucurie ideea organizării acestui turneu dedicat juniorilor. Sportul românesc la nivel juvenil are nevoie de o cât mai mare susținere și expunere, iar această competiție va duce cu siguranță mai departe puternica legătură dintre polo și Anatol Grințescu, omul care și-a dedicat întreaga activitate acestui minunat sport”, spune fostul căpitan al naționalei de polo.

Turneu “in memoriam” Anatolie Grințescu

Anatolie Grințescu (1 august 1939 – 2 iunie 2014) a fost una dintre marile personalități ale sportului românesc, reprezentând România la nu mai puțin de 5 ediții ale Jocurilor Olimpice, în calitate de jucător sau ca antrenor al selecțonatei de polo.

A cucerit 10 titluri de campion cu Dinamo, ca jucător, și alte două din postură de antrenor. La națională a evoluat de 131 ori sub tricolor, marcând 85 de goluri.

S-a retras din activitatea competițională la începutul anilor ’70, după care a îmbrățișat cariera de antrenor, primind ulterior titlurile de Maestru al sportului şi Maestru emerit al sportului.

CITESTE SI:

Flavius Stoican revine în antrenorat

Rapid a anunțat pe ce stadion va organiza derby-ul cu Dinamo

Oficial I Dinamo are un nou om în organigrama clubului

Un gând despre &8222;Şase echipe din ţară joacă la Cupa Dinamo&8221;

Lasă un răspuns