Ovidiu Burcă, vrea un Dinamo eficient în meciul cu Petrolul

În etapa a 7-a, din Superliga României, Dinamo București primește vizita formației Petrolul Ploiești.

Partida programată, sâmbătă, 26 august, de la ora 21:45, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, a fost prefațată de antrenorul ”câinilor”, Ovidiu Burcă, într-o conferită de presă.

”Petrolul e una dintre cele mai în formă echipe, cu un antrenor care mi-a fost coleg și pe care îl cunosc foarte bine. Vreau să îl felicit, și el a venit la Petrolul într-un moment delicat.

E un antrenor de viitor al fotbalului românesc, un tip echilibrat. Am lucrat împreună și când eram președinte la Rapid, el era antrenor secund. Știu cât de meticulos și de bine organizat este. Nimic nu e întâmplător!

Cei de la Petrolul au în lot niște fotbaliști pe care suporterii dinamoviști în cunosc foarte bine, au trecut și pe aici. Ne va aștepta un meci dificil!

Dacă le lași spațiu și timp te pot prinde dezorganizat, au jucători de atac foarte creativi, ingenioși. Pot face diferența în situații de 1 vs 1.

Încercăm să primim cât mai puține goluri, dacă se poate deloc, încercăm să înscriem, vom vedea. E o echipă căreia dacă îi lași foarte mult spațiu, timp, știu ce să facă când te prind dezorganizați, va trebui să fim foarte atenți. Jucătorii lor de atac sunt creativi, ingenioși, în situațîi 1 contra 1 pot face diferența.

Nu încercăm să jucăm spectaculos, dar încercăm să o facem eficient, dar nu am ascuns că încercăm să controlăm posesia, începând de la portari, să creăm superiorități, să ajungem în poziții de finalziare și credem că atunci când ai mingea, în majoritatea timpului, nu prea poți să fii surprins.

Poți să fii surprins când e la adversar, încercăm să facem asta cât mai bine. În același timp, având mingea o mare perioadă de timp, există riscul că atunci când o pierzi, adversarul să te prindă mai întins, pe tot erenul, dar lucrăm la acest lucru, atunci când pierdem mingea, să fim mai bine organizați, să avem reacție mai bună. Nu vom schimba stilul și abordarea, indiferent că întâlnim o echipă de un anumit calibru, încercăm să ne impunem ideile de joc.

Un grup de jucători noi are nevoie de rezultate, care să le dea încredere, trebuie să facem lucrurile astea, se clatină dacă pierdem, ultimele meciuri i-am simți cu mai multă încredere în abordare, în ideile tactice”, a spus Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu prahovenii.

Burcă reacționează la posibilitatea ca Dorin Rotariu să revină la Dinamo

Dorin Rotariu (28 de ani) este în prezent liber de contract, după ce și-a rezliat înțelegerea cu Ludogorets.

Întrebat despre o posibilă revenire a lui Dorin Rotariu la Dinamo, asta după ce Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului i-a ”pasat mingea”.

Astfel, tehnicianul din Ștefan cel Mare, nu și-a ascuns interesul pentru aducerea la Dinamo a mijlocașului Dorin Rotariu (28 de ani), liber de contract după despărțirea de Ludogorets.

”Dorin Rotariu e un jucător valoros, are o anumită carieră, mie îmi place foarte mult. Nu știu, vom vedea dacă este și posibilă venirea lui.

Nu am discutat cu el, prima dată trebuie să ne întâlnim cu cei din conducere, să vedem dacă mai avem resurse financiare pentru a aduce un astfel de jucător. Bănuiesc că el costă ceva…”, a mai spus Burcă.

Acum, urmează ca și Gabriel Glăvan, director sportiv a lui Dinamo, să își spună opinia și de ce nu, ca Rotariu să revină în ”haită”.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă reacționează la posibilitatea ca Dorin Rotariu să revină la Dinamo

Conferință de presă I Ahmed Bani, pregătit de duelul cu Petrolul

Petrolul o atacă pe Dinamo cu trei dinamoviști în lot

Un gând despre &8222;Ovidiu Burcă, vrea un Dinamo eficient în meciul cu Petrolul&8221;

Lasă un răspuns