Petrolul o atacă pe Dinamo cu trei dinamoviști în lot

Dinamo București și Petrolul Ploiești, se vor duela sâmbătă seară, în cadrul rundei a 7-a, din Superliga României.

evomag.ro

Meciul de pe Arcul de Triumf, cu începere de la ora 21:45, se anunță a fi unul spectaculos, ținând cont de numărul mare de goluri înscrise de cele două formații în runda trecută.

Mai mult, în cadrul formației prahovene sunt foarte mulți foști și actuali dinamoviști, ce vor dorii să ne demonstreze că locul lor este în Ștefan cel Mare.

Mihai Eșanu (25 de ani), goalkepper-ul de rezervă al Petrolului, a fost crescut de Dinamo, a avut un sezon de coșmar în ediția 2021/2022, încheiată cu prestația din dubla de la baraj cu U Cluj (0-2, 1-1).

Sergiu Hanca (31 de ani), titular incontestabil la Petrolul, nu și-a ascuns niciodată simpatiile dinamoviste. Au fost tatonări și la începutul verii să revină în alb-roșu, doar că în acel moment Dinamo avea interdicție la transferuri. Hanca a fost și căpitanul ”câinilor”, iar Dinamo l-a propulsat până la echipa națională, unde a adunat 7 prezențe.

Hanca a fost foarte iubit de către suporterii roș-albilor, apoi, o parte dintre ei l-au contrat vehement (n.r. la momentul acela) pe fostul lider al echipei. A plecat în ianuarie 2019 de la Dinamo la KS Cracovia, pe o sumă modică, 60.000 de euro.

Gicu Grozav (32 de ani) a jucat în două perioade la Dinamo. A avut momente de strălucire, dar s-a despărțit nu într-o situație confortabilă de ”câini” în noiembrie 2018.

Gicu Grozav în sezonul trecut din Liga Campionilor la handbal masculin, alături de Mirko Ivanovski, erau nelipsiți din sala Polivalentă la meciurile lui Dinamo.

Și Christian Irobiso (30 de ani) a stat două luni în Ștefan cel Mare, sosind în martie 2022, imediat după descompunerea celor de la Gaz Metan. ”Câinii” nu uită nici acum cum Irobiso a lovit transversala pe Cluj Arena la 0-1 cu U Cluj.

Antrenorul lui Petrolul, Florin Pîrvu (48 de ani), a fost campion cu Dinamo, în 2002, a câștigat și Cupa României un an mai târziu, ca fotbalist al ”câinilor” a bifat și 2 prezențe la prima reprezentativă ca jucător al roș-albilor. A adunat 39 de meciuri și 1 gol pentru gruparea din Ștefan cel Mare.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Petrolul

Gabriel Moura, a analizat-o pe Petrolul Ploiești

Un gând despre &8222;Petrolul o atacă pe Dinamo cu trei dinamoviști în lot&8221;

Lasă un răspuns