Care este rețeta perfectă pentru Dinamo de a avea din nou succes: ”Asta a fost forța acestui club”

Chiar dacă Dinamo București a întrerupt seria de invincibilitate, în partida cu Rapid, ”câinilor” li se recomandă REȚETA PERFECȚIUNII!

Ionuț Lupescu, fostul MARE jucător din Ștefan cel Mare, este de părere că Dinamo ar trebui să pună mai mare accent pe creșterea de copii din propria academie, iar în acest sens a purtat deja o discuție și cu actualii acționari ai clubului.

”Eu i-am spus-o și actualului acționar, și celui care a fost înainte, când m-au întrebat ce cred că ar trebui făcut la Dinamo. Le-am zis să facă un business, iar cea mai importantă e vânzarea de jucători. Asta a fost forța acestui club, pentru că îmi aduc aminte, la meciul cu Petrolul, erau invitați Mircea Lucescu, Augustin Marin, eu și cine a mai fost.

Fiecare am fost copii de mingi la unii mai în vârstă, după care am crescut și am jucat cu ei în echipă și așa mai departe. După, la mine au fost Florentin Petre, Hîldan. Ei erau puști toți. Așa s-a dus această moștenire zeci de ani. Până într-un punct, în ultimii zece ani să zic, s-a oprit.

Dinamo și-a pierdut identitatea, copiii joacă în diferite cartiere și nu în Ștefan cel Mare. Cred că ăsta e lucrul cel mai important, în afara stadionului pe care trebuie să îl facă ministerul și CNI. Să mai creeze în Ștefan cel Mare condiții pentru academie”, a spus Ionuț Lupescu în cadrul emisiunii dedicată suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo” de la ProSport.

În continuare, Ionuț Lupescu a spus că Dinamo ar trebui, la nivel de academie, să nu ia bani de la părinții copiilor, ci din contră, să îi remunereze pe cei care sunt cu adevărat talentați și au potențialul de a ajunge fotbaliști de performanță:

”Dacă în septembrie dai un anunț și faci o selecție, sunt convins că îți vin cel puțin 300-400 de copii. Ai acolo falicități de transport… Eu cred că asta trebuie neapărat să facă Dinamo. E un proces destul de lung, nu știu cum e acum academia Dinamo.

Am înțeles că mai cer și bani de la părinți, ceea ce nu e normal. Normal, tu ca academie trebuie să ai bani. Și pe unii, care sunt cei mai buni, să ii remunerezi de la o anumită vârstă”, a adăugat Ionuț Lupescu.

CITESTE SI:

FC Bihor, fericită că o va întâlni pe Dinamo în Cupa României

Marius Niculae i-a purtat noroc lui Dinamo la tragerea la sorți a grupelor Cupei României: ”Mi-au zis că e bine”

Reacția lui Dinamo, după tragerea la sorți: ”E un pic ciudat!”. Care este obiectivul ”câinilor” în Cupa României

Un gând despre &8222;Care este rețeta perfectă pentru Dinamo de a avea din nou succes: ”Asta a fost forța acestui club”&8221;

Lasă un răspuns