Când se va juca Israel – România. Anunțul făcut de UEFA

UEFA a luat o decizie de ultima oră în ceea ce privește situația din Grupa I din preliminariile pentru EURO 2024.

După ce două meciuri ale Israelului din preliminariile EURO 2024 au fost amânate din cauza războiului cu Fâșia Gaza, forul continental a decis când se vor juca meciurile Israelului din grupa României pentru Campionatul European de Fotbal din 2024.

Luni, 23 octombrie, UEFA a stabilit programul echipei naționale a Israelului.

Astfel, Israelul va juca cele patru meciuri rămase în 9 zile. Totodată, UEFA a decis ca fiecare club este obligat să elibereze nu mai mult de un jucător israelian pentru meciurile rămase ale Israelui. Data în care jucătorii israelieni vor merge la națională este 10 noiembrie.

Meciurile Israelului cu Kosovo și Elveția se vor juca în plin sezon competițional în ligile din Europa, astfel că UEFA a luat o decizie în privința fotbaliștilor israelieni pentru a putea ajunge la lot.

PROGRAMUL COMPLET Al ISRAELULUI

12 noiembrie

• Kosovo – Israel

15 noiembrie

• Israel – Elveția

18 noiembrie

• Israel – ROMÂNIA

21 noiembrie

• Andorra – Israel

Asta nu e tot! Israel ar trebui să joace ”acasă” două dintre cele patru meciuri din preliminariile pentru EURO 2024, însă Federația de Fotbal din Israel trebuie să găsească o altă locație pentru a juca cele două partide.

Deocamdată a apărut varianta ca meciurile naționalei Israelului cu Elveția și România să se joace în Cipru, însă oficialii Federației de Fotbal din Israel iau în calcul și Ungaria și Germania.

România e pe primul loc în Grupa I din preliminariile pentru EURO 2024

Israelul se află pe locul trei în clasamentul Grupei I, cu 11 puncte adunate în șase meciuri, la patru în spatele Elveției și la cinci distanță de România. Pe locul patru se află Kosovo, cu 7 puncte, pe cinci este Belarus cu 6 puncte și pe 6 Andorra care are doar două puncte adunate în opt meciuri.

ROMÂNIA – 16 puncte

Elveția – 15 puncte*

Israel – 11 puncte*

Kosovo – 7 puncte*

Belarus – 6 puncte

Andorra – 2 puncte

* Israel a jucat doar șase meciuri în Grupa I din preliminariile pentru EURO 2024, în timp ce Elveția și Kosovo au bifat doar 7 partide.

Echipa națională a României va juca pe 18 noiembrie cu Israel, ora 21:45, în deplasare, iar ultimul meci al ”tricolorilor” din preliminariile pentru EURO 2024 este programat pe 21 noiembrie, ora 21:45, când selecționata lui Edi Iordănescu primește vizita Elveției pe Arena Națională.

Meciuri rămase din grupă

18 noiembrie: Elveția – Kosovo, Belarus – Andorra;

21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Kosovo Belarus.

CITESTE SI:

Răzvan Patriche, mesaj către dinamoviști

Gicu Grozav speră ca Dinamo să se redreseze

”Dulăii” sunt pregătiți de meciul de foc din EHF European League: ”Luptăm până în ultimul minut”

Un gând despre &8222;Când se va juca Israel – România. Anunțul făcut de UEFA&8221;

Lasă un răspuns