Giani Kiriță, iritat de discursul lui Andrei Nicolescu: ”Se acoperă unul pe altul”

Dinamo a fost învinsă la scor de către cei de la Hermannstadt. Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a pierdut cu 4-0 duelul de la Sibiu și a ajuns la 4 înfrângeri în ultimele 5 partide.

În urma eșecului din Sibiu, elevii lui Burcă, au ajuns la al șaselea meci consecutiv fără victorie în Superliga.

Situația lui Dinamo îl îngrijorează pe fostul jucător a lui Dinamo, Giani Kiriță, care a susținut că i-ar plăcea să vadă mai multe măsuri concrete luate de conducerea din Ștefan cel Mare și nu să-i vadă cum ”se acoperă unii pe alții”.

Kiriță este de părere că Dinamo ar trebui să-și schimbe strategia și în ceea ce privește transferurile, renunțând la fotbaliștii străini și bazându-se mai mult pe jucători autohtoni.

”Nu ziceai tu după meciul cu CFR Cluj să avem răbdare, că Dinamo o să fie tare. Cum facem acum? E un dezastru total. Dacă ajungi să te bată Hermannstadt cu 0-4, chiar dacă este o echipă bună, este dureros.

Indiferent ce s-ar întâmpla este foarte dureros. Doar că am analizat discursul domnului ‘Nicolesco’ și într-un fel nu prea mi-a plăcut pentru că oarecum se acoperă unul pe altul.

‘Dacă e să retrogradăm, asta este! Dăm vina pe mine’. Ia toată treaba asta asupra lui. Cam așa a părut discursul lui. ‘Dăm vina pe mine’. Stai puțin, mai întâi să găsim soluții, nu să ajungem să dăm vina pe cineva. Încă avem posibilitatea să aducem soluții la Dinamo.

Mie mi-ar plăcea să aducem și jucători români. Știți foarte bine ce am pățit când am retrogradat. Au fost jucători străini foarte mulți. Mulți dintre ei au plecat, nu se mai știe nimic de ei, nu-i interesează de Dinamo.

La Dinamo ar trebui să vină doi-trei jucători străini buni. Restul trebuie să aducem jucători români care să joace pentru Dinamo. Sibiul de unde a luat, Galațiul de unde a luat? Din iarnă am înțeles că o să facem și noi rost de bani.

La Dinamo trebuie să fie aduși jucători români care să înțeleagă ce înseamnă și să joace pentru Dinamo. Jucătorii străini sunt mercenari. Vin, joacă, pleacă indiferent dacă vor câștiga ceva. Ei nu pun suflet, își iau banii și au plecat, chiar dacă au retrogradat.

Nu e vorba că n-aș veni. E vorba că n-a venit nimeni să îți propună. Ei nu vor să aducă oameni care să înțeleagă și să-i ajute pe jucătorii români care sunt acolo ce înseamnă spiritul lui Dinamo. Nu vor asta.

Primesc sute de mesaje pe rețelele de socializare. ‘Giani, vino la Dinamo și pune-i la punct!’. Ei trebuie să vină spre mine. Să vin cu mentalitatea mea de fotbalist. Nu să mă autopropun eu”, a spus Giani Kiriță.

Dinamo este pe loc de retrogradare și doar o infuzie de jucători o poate salva. Giani Kiriță a continuat discursul referitor la o eventuală campanie de transferuri și a făcut lista posturilor care trebuie completate pentru a rămâne în Superligă.

“Sunt jucători români, foarte mulți jucători români. Un antrenor care stă cu ei de 2-3 ani de zile și asta se vede. Horia uite, eu îți spun ceva. Eu zic că Dinamo la ora actuală nu are lot pentru a retrograda.

Doar că trebuie făcut ceva la nivel mental. Trebuie schimbat la jucătorii aceștia. Sunt blocați. Trebuie venit cu ceva acum, nu în retur, pentru că nu știi dacă alte echipe vor avea 4-5 înfrângeri la rând.

Cu siguranță că o retrogradare ar fi un dezastru. Nu vrem să ne gândim la scenariul acesta. Trebuie găsite soluții acum cât suntem în Liga I. Trebuie găsite soluții acum cât ești în Liga I. Să lași orgoliile.

Știi cum e acel speech, cu Dinamo pentru viitor. Nu, lucrurile trebuie făcute acum. Trebuie aduși minim 4 jucători, dar buni. Jucători cu experiență. Cu siguranță avem nevoie de un atacant ca Adrian Ilie.

Avem nevoie de un Bănel Nicoliță, de un Robert Niță. Serios, toată linia mediană avem nevoie de ea, inclusiv atacul, obligatoriu. Am spus, minim 2 atacanți, la mijloc și încă un fundaș central. Pentru că benzile sunt bune și fundașul stânga și dreapta.

Avem neapărat nevoie de un mijlocaș creativ, avem nevoie de vârfuri care să bage mingea în poartă. Politic i s-au dat aripi, nu au știut să-l gestioneze, i-au zis că e un jucător mare. Am zis în emisiunie că trebuie să fim modești, să stăm cu capul în pământ să adunăm puncte”, a mai spus Giani Kiriță.

Dinamo ocupă penultima poziție în clasamentul Superligii, cu nouă puncte după 13 etape.

Dinamo a reușit să câștige doar de două ori în acest sezon, cu Voluntari și Botoșani.

Următoarea rundă, ”câinii” primesc vizita lui Poli Iași, vineri, de la ora 20:30.

Biletele pentru meciul cu Poli Iași

Partida dintre Dinamo București și Poli Iași, se va disputa pe Arena Națională, vineri, 27 octombrie, la ora 20:30 și contează pentru etapa a 14-a din Superliga României.

Așadar, Dinamo București a pus tichetele de acces în vânzare. Momentan tichetele de acces pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Tribuna 1 VIP 1: 120 lei;

Tribuna 1 VIP 2: 80 lei;

Tribuna 2: 35 lei;

Family Zone: 35 lei;

Tribuna 2 (elevi, studenti, pensionari): variază între 35 și 24,50 lei;

Peluză: 25 lei.

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arena Națională”.

Programul caselor de bilete:

Joi (26/10)

Interval orar: 12:00 – 20:00. Acestea se pot procura de pe Pierre de Coubertin.

Vineri (27/10)

Interval orar: 16:00 – 21:30. Acestea se pot procura de pe Maior Coravu și Pierre de Coubertin.

Programul ”câinilor” în următoarele trei etape

Etapa 14 din Superliga

Vineri, 27 octombrie

Ora 20:30

DINAMO – Poli Iași

Etapa 2 din Cupa României, grupa C

Vineri, 3 noiembrie

Ora 20:30

FC Bihor – DINAMO

Etapa 15 din Superliga

Luni, 6 noiembrie

Ora 18:00

UTA Arad – DINAMO

Programul complet din Cupa României

ETAPA 2, GRUPA C

Marți, 31 octombrie

Ora 21:00

Oțelul Galați – FCSB

Miercuri, 1 noiembrie

Ora 14:00

SCM Zalău – FCU Craiova 1948

Vineri, 3 noiembrie

Ora 20:30

FC Bihor – DINAMO

CITESTE SI:

Video I ”Dulăii” defilează în EHF European League!

FC Bihor – Dinamo București I Detalii despre biletele pentru fanii dinamoviști

Când se va juca Israel – România. Anunțul făcut de UEFA

Un gând despre &8222;Giani Kiriță, iritat de discursul lui Andrei Nicolescu: ”Se acoperă unul pe altul”&8221;

Lasă un răspuns