Video I Gabriel Glăvan, detalii despre atribuțiile sale la Dinamo București

De la finele lunii iunie, Gabriel Glăvan este directorul sportiv al lui Dinamo București. Acesta ocupă și funcția de şef al departamentului de scouting al ”câinilor”.

Glăvan venit în Ștefan cel Mare, pe filiera acționarilor Red & White. Fiind un apropiat al lui Andrei Nicolescu şi a lui Ovidiu Burcă. Cu experiențe în trecut şi la formații precum UTA, Universitatea Craiova, Rapid sau Oțelul, a dezvăluit care sunt atribuțiile pe care le îndeplinește.

”E un moment rușinos, am muncit să ajung aici, am trecut prin toate etapele. Ca să clarificăm, poziția de director sportiv. Mă ocup cu formarea unor departamente la acest club. Departamentul de scouting are 60 membri la acest moment.

Înseamnă cu 59 mai mult decât majoritatea cluburilor de România. Mă ocup cu formarea departamentului de analiză video. Avem 2 analiști video, cu unul mai mult decât aproape toată lumea din campionat. Noi facem analiza video live, analistul nostru stă pe bancă, are tableta și poate să facă analiza de pe tabletă, vede meciul în timp real. Nimeni din România nu face așa ceva.

Mă ocup cu formarea departamentului de pregătire fizică, unde avem 2 preparatori fizici. Mă ocup cu formarea departamentului de dezvoltare a jucătorului, unde includem și academia. La început, academia avea 70 sau 80 copii, acum avem undeva la 170-180. Mă ocup cu dezvoltarea echipei de fotbal feminin și mă ocup cu dezvoltarea departamentului de analiză de date.

Ce înseamnă analiză de date? Putem să interpretăm și să vedem exact performanța noastră bazată pe ceea se întâmplă pe teren, nu pe ceea ce vedem cu ochiul. Nimeni din România nu face asta.

Directorul sportiv nu se ocupă cu aducerea de jucători că așa vrea el, el lucrează cu departamentul de scouting, unde noi căutăm în toate campionatele în care ne permitem să cumpărăm jucătorii și propunem către staff-ul tehnic, pentru că departamentul sportiv este ca un suport pentru staff-ul tehnic.

Noi propunem 7, 8-10 opțiuni pe fiecare poziție. În situația în care suntem nu am putut semna cu prima opțiune, în cele mai multe cazuri.

Jucătorii care au venit sunt titulari, eu cred că am crescut nivelul, dar a trebuit să respectăm un buget. Având un buget salarial lunar, am hotărât să păstrăm și pentru iarnă.

Nu am veut să luăm 100 de jucători, când s-a retrogradat, au fost 50 de jucători. Este un moment unic după promovare, greu de gestionat, în ultimii 10-15 au fost așteptări nerealiste. Trebuie să avem răbdare, clubul e imens, echipa nu se ridică.

Trebuie să avem stabilitate, se face pas cu pas, vom aduce jucători, la anul crește bugetul cu 30%. Ne descurcăm cu ce avem. E greu să aduci jucători în România, avem restricții, mulți aveau din alte părți, pe mai mulți bani.

Când intri în degrigoladă, e greu mental să te redresezi. Suntem sub performanța așteptată, nu e normal să ai 8 goluri marcate.

Trebuie dezvoltate toate departamentele, să crească nivelul în tot ce înseamnă Dinamo. Pentru a lua jucători importanți, trebuie să formăm departamente. Dacă schimbăm mulți jucători, se schimbă dinamica grupului. Trebuie luați jucători pe stilul nostru de joc. E greu să găsești jucători care să vină la Dinamo”, a spus Gabriel Glăvan în cadrul unui eveniment dedicat fanilor dinamoviști, organizat la Oradea.

Video I Dezvăluirile lui Gabi Glăvan, șeful transferurilor lui Dinamo

Loviturile pe care le-a dat în fotbalul nostru

Gabriel Glăvan are un palmares important în ceea ce priveşte jucătorii pe care i-a recomandat la echipele unde a lucrat. Cel mai mult a contat „ochiul” său la FC Voluntari, acolo unde „i-a impus” în echipă pe Jefte Betancor, Ricardionho şi Aissa Laidouni.

Ultimul a băgat bani buni în conturile clubului din Pipera, atât la momentul plecării de la ilfoveni, cât şi la revânzarea sa în Bundesliga.

CITESTE SI:

Schimbările lui Edi Iordănescu înaintea confruntărilor cu Israel și Elveția. Șase jucători noi la naționala României

CCA a anunțat arbitrul de la U. Craiova – Dinamo București

Ionel Augustin: ”Aici a greșit Burcă!”

Lasă un răspuns