Costin Amzăr, lăudat după remiza cu Oțelul din Cupa României

Dinamo a terminat la egalitate meciul cu Oţelul Galaţi din Cupa României, scor 3-3.

Dinamo a deschis scorul în minutul 22, prin Bena care l-a învins cu capul pe Dur-Bozoancă, dar avantajul ”câinilor” nu a durat prea mult, pentru că doar câteva minute mai târziu, Teles a restabilit egalitatea cu un șut de la marginea careului.

Oțelul a trecut în avantaj după pauză, când Bena a încercat să respingă un balon din careu, însă a trimis în propria poartă.

Scorul a devenit 3-1 în minutul 57, când pe lista marcatorilor și-a trecut numele și fundașul Cisse.

Alb-roșii au redus din diferență în minutul 65, prin Amzăr, care a pătruns foarte bine în careu și l-a învins pe Dur-Bozoancă.

Dinamo a punctat din nou în minutul 84 și a restabilit egalitatea. Același Amzăr a centrat perfect în interiorul careului, de unde Goncalo Gregorio a reluat cu capul în poarta gălățenilor.

Pe final, Oțelul a rămas în zece jucători după eliminarea lui Cisse, care a avut o intervenție dură asupra lui Ahmed Bani, dar, nici în superioritate numerică, Dinamo nu a mai putut înscrie.

În urma acestui rezultat, Dinamo a fost eliminată din Cupă, însă Florentin Petre preferă să privească partea plină a paharului. Fostul mare dinamovist a avut doar cuvinte de laudă pentru unul dintre fotbaliştii echipei din Ştefan cel Mare.

Este vorba despre Costin Amzăr, fundaşul stânga al dinamoviştilor. Florentin Petre consideră că acest puşti are un viitor extraordinar în faţă şi a scos în evidenţă calităţile sale care îl pot face un lider adevărat la Dinamo.

”M-am simţit extraterestru aseară după meci, am văzut lucruri bune. Schimbate în bine. Echipa cu altă atitudine, au marcat şi patru goluri? 3 la ei, unu la noi. Mi-a plăcut foarte mult că ajungeau cu foarte mulţi jucători în faza de finalizare, plus că acest copil Amzăr merită tot respectul meu.

Am declarat cu mult timp în urmă că e unul dintre copiii pe care eu îi admir şi îi susţin din toate punctele de vedere. Dacă toţi ar juca cu atitudinea şi determinarea lui cu siguranţă Dinamo nu are pe poziţia de acum.

Din punct de vedere al determinării şi atitudinii lui, e un jucător foarte important şi util. Dacă joacă cum joacă, ar trebui luat ca exemplu. Cum îl văd? Cum mă vedeam pe mine la Dinamo.

Să nu crezi că eu am fost, am fost un lider de vestiar prin felul cum jucam, cum mă antrenam, prin determinare. Coechipierii lui ar trebui să se uite mult mai atent la felul cum el joacă.

Orice jucător care pune suflet pentru mine este un jucător foarte important, jucător pe care îl admir şi îl respect”, a declarat Florentin Petre.

Amzăr, discurs sincer după egalul cu Oțelul

Amzăr a marcat un gol frumos, în minutul 64, după o cursă de peste 30 de metri, apoi a pasat decisiv, la fel, după o fază individuală, pentru Gregorio, care l-a învins pe Dur-Bozoancă, în minutul 84, stabilind scorul final.

Revenirea spectaculoasă din meciul cu Oțelul le-a dat moral dinamoviștilor care acum speră că odată cu acest rezultat de egalitate se vor lega rezultatele pozitive și în Superliga.

”Un teren dificil, a fost un meci destul de greu. Ne pare rău pentru asta, și acum în vestiar eram supărați că nu am putut face mai mult. Eu mă bucur că am marcat, mi-am ajutat colegul să marcheze cu un assist. Mergem mai departe, nu avem ce face.

A fost 3-1 pe greșelile noaste, ei nu au putut face nimic, au venit pe greșelile noastre. Asta este, nu avem ce face.

Trebuie să începem să facem puncte și în campionat. Sperăm să o scoatem la capăt și să fie bine. În 2-3 zile nu știu ce a schimbat Mister. Bine, are o altă gândire față de Ovidiu, dar tacticile sunt la fel. Nou jucăm ce știm.

Nu ne facem niciun calcul, trebuie să o luăm de la meci la meci, să încercăm să obținem victorii. Trebuie doar să ne jucăm meciurile și atât. Nu ne interesează ce zice lumea, noi ne facem meciurile, jucăm ce trebuie și mergem mai departe”, a spus Amzăr la finalul meciului Dinamo – Oțelul Galați.

Video I Dinamo – Oțelul 3:3

Chiar dacă au părăsit Cupa, remiza cu Oțelul și revenirea de la 1-3, ar putea fi un punct de plecare spre mai bine pentru Kopic la Dinamo.

CLASAMENTUL FINAL AL GRUPEI C DIN CUPA ROMÂNIEI

1. FCU Craiova – 7 puncte;

2. Oțelul Galați – 5 puncte;

3. FCSB – 4 puncte;

4. DINAMO – 3 puncte;

5. Zalău – 3 puncte;

6. FC Bihor – 1 punct.

Pentru Dinamo urmează meciul din etapa a 19-a, din Superliga României, în compania formației Universitatea Cluj. Partida este programată să se dispute, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, luni, 11 decembrie, de la ora 20:45.

PREȚURI BILETE:

Înaintea confruntări cu Universitatea Cluj, de luni, 11 decembrie, de la ora 20:45, de pe arena ”Arcul de Triumf”, oficialii clubului nostru au scos spre comercializare tichetele de acces la această partidă.

Momentan acestea pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

Tribuna 1: 90 lei (central) și 60 lei ron (lateral);

Family Zone: 50 lei;

TRIBUNA 2: 50 lei;

TRIBUNA 2 (elevi, studenți și pensionari): 35 lei;

Peluza PCH: 35 lei.

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Duminică (10/12)

Interval orar: 11:00 – 18:00

Luni (11/12)

Interval orar: 12:00 – 21:15

Programul lui Dinamo în ultimele meciuri din 2023

Etapa a 19-a

Luni, 11 decembrie

Ora 20:45

DINAMO – Universitatea Cluj

Etapa a 20-a

Luni, 18 decembrie

Ora 20:00

FC Botoșani – DINAMO

Etapa a 21-a

Vineri, 22 decembrie

Ora 20:30

DINAMO – FC Voluntari

Etapa a 22-a

Sâmbătă, 20 ianuarie

Petrolul Ploiești – DINAMO

CITESTE SI:

Andrei Cristea a semnat cu o nouă echipă! Va debuta împotriva clubului său de suflet

Ovidiu Burcă, regretat în Ștefan cel Mare: ”Mi s-a rupt sufletul când a plecat”

David Popovici tot mai aproape de câștigarea unei noi medalii

Un gând despre &8222;Costin Amzăr, lăudat după remiza cu Oțelul din Cupa României&8221;

Lasă un răspuns