David Popovici începe aventura individuală la Campionatele Europene

David Popovici (19 ani) concurează vineri dimineață în serii la 200 m liber la CE în bazin scurt, până acum el a avut trei curse în probele de ștafetă.

somproduct.ro

Înotătorul dinamovist, David Popovici intră începând de vineri dimineață în probele individuale. Prima este cea de 200 de metri liber, unde este campionul european en titre. Titlu obținut în 2021, la Kazan, a treia sa competiție majoră de seniori.

Acum a ajuns la opta astfel de competiție, iar vineri dimineață, de la ora 09:48, intră în seriile probei de 200 m liber. David Popovici a fost repartizat în ultima serie, pe culoarul patru, iar alături, pe culoarul al cincilea, îl va avea pe britanicul Matt Richards, campionul mondial din această probă, dar în bazin olimpic, titlu cucerit anul acesta la Fukuoka.

Programul de vineri de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

Semifinalele probei în care va lua startul David Popovici vor avea loc tot vineri, în sesiunea de seară. Semifinalele probei de 200 de metri liber sunt programate de la ora 18:28.

Ziua va fi deschisă de Aissia Prisecariu şi Daria Şilişteanu, care vor participa în seriile probei de 100 de metri spate feminin. Tot la 200 de metri liber va mai participa şi Mihai Gergely.

În seriile probei de 200 de metri bras vor lua startul Darius Coman şi Daniel Nicuşan, în timp ce la 200 de metri mixt feminin va participa Brigitta Vass. Sesiunea de dimineaţă se încheie cu seriile de la 50 de metri fluture masculin în care vor participa Vlad Mihalache şi Andrei Anghel.

În sesiunea de seară, la 18:13, Andrei Ungur va lupta pentru o medalie, în proba de 100 de metri spate masculin.

David va avea o zi plină sâmbătă, el urmând să concureze dimineață în serii la 100 m liber, apoi seară în semifinalele acestei și în ultimul act de la 200 m liber. Duminică este programată finala de la 100 m liber.

Până acum, la Otopeni, David a înotat două curse cu ștafeta României de 4×50 m liber și una cu cea de 4×50 m liber.

CITESTE SI:

Zeljko Kopic, lăudat după debutul la Dinamo: ”Asta am văzut la el”

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu U Cluj. Vezi programul caselor de bilete

Care este diferența între Ovidiu Burcă și Zeljko Kopic, în viziunea lui Costin Amzăr

Un gând despre &8222;David Popovici începe aventura individuală la Campionatele Europene&8221;

Lasă un răspuns