Clipe emoționante pentru David Popovici la Europeanul de la Otopeni: ”Mi-a venit să plâng!”

David Popovici a câştigat, duminică, medalia de bronz în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului European de înot în bazin scurt, la Otopeni.

flanco.ro/

Aurul continental i-a revenit francezului Maxime Groussei (45.46), iar pe doi s-a clasat italianul Alessandro Miressi (45.51).

Sportivul legitimat la Clubul Sportiv Dinamo, David Popovici a vorbit despre medalia de bronz pe care a cucerit-o, duminică, la Campionatul European de înot în bazin scurt, dar și de satisfacția că și-a mulțumit fanii veniți special pentru el.

”Am fost pe pilot automat în cursă, în cele 46 de secunde n-am avut timp de nimic, dar sper ca pe viitor cele 46 de secunde să devină 44. A fost o cursă grea, intensă, agitată, iar valurile nu-mi plac deloc. Înainte de ultimul bazin m-am gândit că trebuie să rezist valurilor venite dinspre centrul bazinului, acolo unde înotau cei cu timpi mai buni.

În bazin scurt mai ales, cu cât ești mai mic, cu atât trebuie să înfrunți valurile mai tare, iar eu sunt încă mic…

Publicul a fost minunat! Încerc să fiu cât mai curajos, dar îmi vine să plâng când aud oamenii care au venit pentru mine și pentru colegii mei la bazin. Încurajările oamenilor din tribună mă emoționează și mă ajută”, a spus multiplu medaliat european, David Popovici.

Ce urmează pentru David Popovici

David Popovici, a început în octombrie Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, a explicat că acum va începe pregătirea pentru sesiunea de iarnă.

“Urmează sesiunile. O să mă pregătesc, acum am aşteptat să termin cu stresul competiţiei. Acum trebuie să mă pun cu burta pe carte. Pentru că încerc să le fac pe amândouă (n.r. – sportul şi şcoala). Sesiunile o să-mi spună dacă mă descurc sau nu”, a mai precizat Popovici.

România a participat la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi) şi a încheiat cu două medalii de bronz.

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate. La Mondialele în bazin scurt din 2022 de la Melbourne, Popovici a cucerit argintul la 200 m liber.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Universitatea Cluj

Foto I Cum arată gazonul de pe Arcul de Triumf înaintea meciului dintre Dinamo și U Cluj

Ce urmează pentru David Popovici, după Europenele de la Otopeni

2 gânduri despre &8222;Clipe emoționante pentru David Popovici la Europeanul de la Otopeni: ”Mi-a venit să plâng!”&8221;

Lasă un răspuns