”Sfori” trase pentru Lucas Alves! Dezvăluiri din culise: ”Am reușit să îi convingem!”

Dinamo a încheiat anul 2023 în forţă, cu două victorii consecutive, însă ”câinii” sunt în continuare pe loc retrogradabil, la şapte lungimi distanţă de Poli Iaşi, ocupanta ultimului loc de baraj.

Poate cel mai sonor transfer a lui Dinamo București din ultima perioadă, Lucas Alves, 31 de ani, l-a făcut pe fostul antrenor a lui Dinamo, Ovidiu Burcă, să tragă ”sforile” pentru aducerea lui.

Fotbalistul brazilian, având un C.V. decent,. Acesta fiind format în țara natală, de Corinthians, Flamengo și Atletico Paranaense, a făcut pasul în Europa. Fundașul trecând prin campionatul Germaniei și, mai apoi, Elveția, unde a evoluat la FC Luzern, alături de care a câștigat Cupa Elveției.

În ciuda performanțelor obținute acolo, dar și în Emiratele Arabe Unite la Al-Nasr sau la Portimonense, în Portugalia, Lucas a ales Dinamo București, unde fostul antrenor din Ștefan cel Mare, Ovidiu Burcă i-a pus la primul meci în tricoul lui Dinamo, banderola de căpitan de echipă. Lucru contestat de foarte mulți dinamoviști și oameni din presa sportivă.

După alungarea din ”haită”, Ovidiu Burcă face tot felul de dezvăluiri. Printre altele, fostul antrenor al ”câinilor” a dezvăluit și ce perioadă de mercato diferită a avut echipa în vară, când oferea salarii de maximum jumătate din ce propune acum.

Dacă Dinamo a oferit în această iarnă și remunerații de 15.000 de euro, în vară, Ovidiu Burcă putea aduce fotbaliști cu salarii de cel mult 7.000 de euro pe lună.

S-a făcut o singură excepție, la insistențele antrenorului, în cazul lui Lucas Alves. Stoperul, care a și purtat banderola pentru ”alb-roșii”, este plătit cu ”puțin peste” 7.000 de euro pe lună.

Interesant este că, înaintea venirilor din vară, lotul lui Dinamo avea o medie salarială de 4.000 – 5.000 de euro, conform spuselor lui Ovidiu Burcă, sub nivelul majorității echipelor din Superligă.

”La jucătorii pe jumătate de an e loterie. Chiar și pe 15.000 dacă îți vin… e o situație dificilă, pe care jucătorii, indiferent câtă calitate fotbalistică au, o gestionează greu.

(n.r. Dinamo oferă salarii de 15.000, în vară care era pragul?) Noi ajunseserăm la 7.000. Și după aia, pe final, am insistat pentru Lucas, are puțin mai mult, fundașul central brazilian.

Am reușit să îi convingem să sărim puțin peste 7.000. Media salarială (n.r. a lotului din vremea sa) era de 4.000 – 5.000”, a dezvăluit Ovidiu Burcă.

Lucas Alves are 98 partide disputate la nivelul Super League.

Fundașul dinamovist are și 5 prezențe în preliminariile Europa League.

13 meciuri a adunat Lucas Alves la Dinamo, fiind integralist în toate.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă îi atenționează pe Andrei Nicolescu și pe Kopic: ”Cred că acolo ar fi trebuit să umble”

Handbal I Înfrângere usturătoare pentru ”tricolori” la Campionatul European

Rămas pe tușă, Ovidiu Burcă nu ar spune NU unei oferte după despărțirea de Dinamo

Un gând despre &8222;”Sfori” trase pentru Lucas Alves! Dezvăluiri din culise: ”Am reușit să îi convingem!”&8221;

Lasă un răspuns