Avancronică I Dinamo Bucureşti – CSM Constanța

Dinamo – CSM Constanța este un duel 100% românesc în grupele European League.

Cele două echipe vor evolua marți, de la ora 19:45, în etapa a 2-a din Main Round, într-o partidă în care ”dulăii” lui Xavi Pascual au nevoie de victorie pentru a spera la calificare.

Clasamentul se prezintă astfel: Fuchse Berlin – 6p, Sporting Lisabona – 4 p, CSM Constanța – 2p, Dinamo – 0p. Prima clasată se califică în sferturile de finală, în timp ce ocupantele locurilor 2-3 vor juca într-un play-off.

Dinamo București este sub mare presiune, cu trei meciuri rămase la dispoziție, două cu CSM Constanța și unul cu Fuchse Berlin. Un singur eșec în următoarele două jocuri chiar cu rivala din Liga Națională ar putea fi sinonim cu eliminarea din competiție. De altfel, inclusiv antrenorul Xavier Pascual a admis că aceste confruntări sunt decisive. În cazul în care obține două victorii contra Constanței, Dinamo va fi sigură de locul 3 în grupă, înaintea ultimei etape cu Sporting Lisabona. Iar la prima vedere ar fi mulțumită și cu aceastăm poziție, având în vedere că pe traseu, spre F4, se întrevăd Kadetten (play-off) și Nexe (sferturi de finală).

Situația ”câinilor” în grupă s-a complicat după înfrângerea de săptămâna trecută cu Sporting în deplasare, scor 33-35. Dinamo nu a reușit să găsească soluții pentru jocul rapid al ”leilor”. Totodată, nici poarta nu a ajutat foarte mult. Trupa din Ștefan cel Mare sosise în grupă cu două înfrângeri, 30-33 și 32-33 cu Fuchse Berlin. Așadar, meciurile echipei au avut 65.3 goluri la total, cea mai ridicată din Grupa 4.

În anul competițional 2023/24, Dinamo a înfruntat CSM Constanța în două partide în Ștefan cel Mare. Prima a fost în Supercupă și a fost câștigată la limită, cu 26-25. A doua a avut loc în Liga Națională, iar aici succesul a fost mai clar, scor 31-25. La data respectivă trebuie reținut însă că echipa lui George Buricea avea în față un meci decisiv cu Tatabanya pentru calificarea în Main Round în European Handball League și nu a forțat în fața echipei Dinamo.

După jocul de la Lisabona, Dinamo a jucat un meci în Liga Națională cu U Cluj și s-a impus la pas, cu 43-25. Nicușor Negru nu a jucat după o accidentare la Lisabona.

”Va fi o luptă și vom da totul pe teren, pentru a putea lua cele 2 puncte puse în joc. Cu siguranță va fi ca o finala și trebuie să fim concentrați pe tot parcursul celor 60 de minute. Constanța este o echipă foarte puternică, am jucat de două ori împotriva lor în acest sezon, dar niciun meci nu seamănă cu altul”, a prefațat acest joc pivotul Miklos Rosta.

Bilete pentru meciul cu CSM Constanța

Tichetele de acces pentru partida din etapa a 2-a, se pot achiziționa de pe platforma online eventim.ro, dar și direct de la sală, în ziua meciului, începând cu ora 18:00.

PREȚURI BILETE

VIP: 100 lei;

Categoria 1: 60 lei;

Categoria 2: 40 lei.

De partea cealaltă, CSM Constanța a fost o surpriză în European Handbal League chiar de la startul competiției, după ce a eliminat Granollers, finalista ediției trecute, într-un tur preliminar. După 27-29 acasă, s-a impus cu 20-18 în Spania, apoi la aruncările de la 7 metri și s-a calificat în faza grupelor.

”Marinarii” au ajuns în Main Round cu 2 puncte în urma unui succes pe teren propriu cu Sporting. A pierdut returul din Portugalia cu 28-34 (rezultat care se contabilizează și el în prezent), dar a câștigat grupa din turul precedent al competiției după două victorii contra Tatabanya, a treia echipă ca valoare din Ungaria.

Băieții lui George Buricea au pierdut săptămâna trecută pe teren propriu cu Fuchse Berlin, cu 29-32. Dar au reușit să pună probleme campionilor en-titre până spre final, au și condus o bucată bună de timp. Jocurile lor din Grupa 4 au avut o medie de 60 de goluri la total.

Meciul echipei CSM Constanța cu Steaua din ultima etapă de campionat a fost amânat. Dar nu a fost o cerere a echipei de pe litoral pentru acest lucru, ci jocul nu s-a putut disputa pentru că „militarii” au evoluat în weekend în EHF European Cup.

George Buricea a preluat de curând ștafeta de la Xavier Pascual la echipa națională. Gândurile lui sunt însă acum doar pe „dubla” cu Dinamo. Antrenorul Constanței a declarat că va avea în față o echipă stelară, dar CSM va merge la victorie în ambele jocuri.

De când Xavier Pascual și George Buricea sunt antrenori principali la cele două echipe, Dinamo a câștigat 4 jocuri din 6. Constanța are o victorie, iar un joc s-a terminat la egalitate.

În trecut, mai exact în 2007, Dinamo și Constanța sub denumitea de HCM au mai fost adversare în optimile de finală ale Cupei Cupelor. ”Marinarii” s-au calificat mai departe după două jocuri la extreme: 31-20 acasă, 17-27 în deplasare.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă îi recunoaște meritele lui Kopic: ”S-a creat o emulație”

Andrei Nicolescu, în culmea fericirii după victoria cu Oțelul. Cum a comentat prestația ”fluierașilor”

Răducioiu, în extaz la finalul meciului Dinamo – Oțelul 3-1: „I-au topit!”

2 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo Bucureşti – CSM Constanța&8221;

Lasă un răspuns