Florin Răducioiu e sigur că Dinamo se poate salva în acest sezon

Cu trei etape înainte de finalul play-out-ului, ”câinii” sunt pe penultima poziție și riscă să retrogradeze pentru a doua oară în istoria clubului, la doar un an de la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

Totuși, dinamoviștii nu și-au pierdut speranța și sunt siguri că vor câștiga meciurile rămase, cele cu Voluntari, U Cluj și UTA.

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo, Florin Răducioiu (54 de ani), a vorbit despre șansele dinamoviștilor de a evita retrogradarea în liga secundă.

Membrul ”Generației” de Aur consideră că Dinamo este o echipă bună a campionatului, deși aceasta are doar o victorie în play-out din 6 partide.

”Scapă Dinamo! Sunt sigur de asta. Au pierdut niște puncte incredibile în ultimele minute, în ultimele secunde. Eu cred că scapă, dar problemele vor fi altele. Este într-o continuă agonie de ceva vreme.

Cred că este fundamentală construirea unui nou stadion. Cred că scapă, este o echipă bună”, a spus fostul vârf de atac din Ștefan cel Mare.

Zeljko Kopic: ”Mâine e prima finală”

Dinamoviștii sunt obligați să obțină cât mai multe puncte din ultimele 3 etape ale sezonului, iar prima formație care le iese în cale este FC Voluntari. Meciul cu ilfovenii se dispută vineri, 26 aprilie, de la ora 20:00.

”Cu Voluntari e un meci foarte important. Nu am avut fani în ultimele două meciuri acasă, dar, înainte, fanii ne-au acordat sprijinul lor. E bine că avem suporteri mâine.

Cu Craiova, nu am reacționat bine la o centrare, deci e o problemă tactică. Iar la ultimul meci, cu Botoșani, nu am fost la nivelul la care vreau să fim. Nu prea mai avem timp. Mai sunt 3 meciuri. Mâine e prima finală, e un meci crucial”, a spus Zeljko Kopic la conferința de presă premergătoare partidei cu Voluntari.

Dinamo mai are de jucat cu Voluntari, contracandidată directă, plus U Cluj și UTA

Cu trei runde înainte de finalul acestui sezon din SuperLigă, oricare dintre Voluntari, Botoșani, Poli Iași, Dinamo și FCU Craiova se poate salva sau poate retrograda.

Dintre cele cinci, doar una va scăpa, logic, iar celelalte patru se vor bate să ocupe măcar pozițiile care să le dea dreptul la barajele de supraviețuire / promovare.

Un final nebun, în care U Cluj, una dintre puținele echipe cu Licență UEFA, va fi una dintre cele două arbitre de la retrogradare pentru că are partide programate cu Dinamo FCU Craiova și Voluntari. Cealaltă formație fără griji, dar care întâlnește doar formații amenințate de retrogradare este UTA, care va întâlni, pe rând, pe Poli Iași, FCU Craiova și pe Dinamo.

Dinamo s-a pus rău de tot în pericol prin înfrângerea de la Botoșani, scor 1-2, pentru că are un program foarte dificil în ultimele trei etape. Runda următoare va întâlni Voluntariul, o contracandidată directă, apoi pe U Cluj, care luptă pentru primele patru locuri ca să joace barajul de Conference, iar în ultima etapă pe UTA lui Mircea Rednic.

Un amănunt oarecum surprinzător este acela că în ultimele 15 meciuri din acest play-out vom avea două, doar două meciuri directe între contracandidate.

În etapa a 7-a va fi Dinamo – Voluntari, la care fiecare echipă va dori să câștige, dar un meci egal ar ține-o pe Dinamo la două puncte distanță, ceea ce e posibil ca ilfovenii să ia în calcul.

Apoi, în penultima etapă vom avea Botoșani – Voluntari, atunci când rezultatul ne-ar putea oferi numele echipei care se salvează.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – FC Voluntari

Conferință de presă I Răzvan Patriche a prefațat duelul cu FC Voluntari

Kopic, noi detalii despre viitorul lui Darko Velkovski la Dinamo. Ce se întâmplă cu jucătorii cărora le expiră contractul

2 gânduri despre &8222;Florin Răducioiu e sigur că Dinamo se poate salva în acest sezon&8221;

Lasă un răspuns