Video I Dinamo tot mai aproape de menținerea în Superligă

Dinamo a învins-o pe Csikszereda în manșa tur a barajului de menținere / promovare în Superligă, într-un meci disputat pe Arena Națională.

Dinamo a început ”ca din tun” partida de pe Arena Națională și a avut câteva ocazii uriașe încă din primele minute. Dennis Politic a fost primul care a amenințat poarta ciucanilor cu un șut de la distanță, care a fost respins de Szilard Gyenge.

Fostul junior al lui Man. United a mai semnat o ocazie extrem de mare câteva minute mai târziu, când nu l-a putut învinge pe portarul lui Csikszereda, deși a rămăsese singur cu el. La faza imediat următoare, Ricardo Grigore a avut și el o ocazie uriașă, însă mingea trimisă de el cu capul l-a ”luat la țintă” pe Gyenge.

Georgi Milanov a avut și el o șansă de a deschide scorul, dar a nimerit bara laterală cu un șut din marginea careului. După 25 de minute în care au fost dominați, ciucanii au trimis primul șut pe spațiul porții, reținut fără probleme de Golubovic.

Două minute mai târziu, Pavicic și-a trecut și el în cont o nouă ocazie, când a trimis cu capul puțin pe lângă poartă. Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 0-0, la capătul unei dominații totale a ”câinilor”.

După ieșirea de la cabine, Dinamo a început perfect și a deschis scorul după doar 18 secunde scurse din a doua repriză. Csikszereda a avut lovitura de start, însă „cânii” au recuperat imediat, iar Ahmed Bani l-a găsit perfect în careu pe Dennis Politc, care l-a învins cu o lovitură de cap pe Gyenge.

Dinamoviștii au avut șansa de a-și majora avantajul 10 minute mai târziu, dar Abdallah a trimis pe lângă poartă o minge dintr-o poziție ideală, după ce fusese lansat de Politic. Din acel moment, ”câinii” au făcut un pas în spate, dar Csikszereda nu a avut forța să își creeze ocazii importante.

Până la urmă, tot Dinamo a înscris prin același Politic, după o fază individuală superbă, finalizată cu un șut violent în poarta lui Gyenge. Elevii lui Robert Ilyes au reacționat însă destul de bine și au avut șansa de a reduce din diferență, însă au trimis peste poartă dintr-o poziție ideală.

Dinamo nu a încercat să joace cartea contraatactului, însă nu a mai putut să înscrie, iar Csikszereda nu a mai pus probleme la poarta lui Golubovic, astfel că manșa tur a barajului s-a încheiat cu scorul de 2-0 în favoarea alb-roșilor.

Astfel, ”câinii” și-au asigurat un avantaj liniștitor înainte de returul care va avea loc la Miercurea-Ciuc. În cazul în care dinamoviștii vor ține de rezultat, atunci vor rămâne în Liga 1.

Video I Dinamo – Csikszereda, 2:0

@doar_dinamo_official

Dinamo – Csikszereda, 2:0 Liga 1, baraj menținere/promovare (meci tur). Pentru Dinamo au marcat: D. Politic⚽ 47′, ⚽ 73′.

♬ original sound – Doar Dinamo Official – Doar Dinamo Official

Echipa de start a lui Dinamo:

Echipele meciului Dinamo – Csikszereda

DINAMO: Golubovic – G. Moura, R. Grigore, Homawoo, C. Amzăr – Milanov, E. Gnahore, Pavicic – A. Bani, Abdallah, D. Politic;

Rezerve: Railean, G. Gregorio, D. Iglesias, Ilic, A. Bordușanu, P. Neagu, Al. Irimia, N. Roșu, C. Costin.

Returul barajului de menținere / promovare în Superligă va avea loc lunea viitoare, de la ora 20:00.

CITESTE SI:

Ionel Dănciulescu, dur la adresa conducerii de la Dinamo: ”E un eșec total”

Dinamo București – FK Csikszereda. Cum arată primul 11 trimis de Zelijko Kopic

Deian Sorescu, mărturia carierei: ”Am vrut să plătesc o poliță fanilor lui Dinamo”

Un gând despre &8222;Video I Dinamo tot mai aproape de menținerea în Superligă&8221;

Lasă un răspuns