Video I Fantasticul David Popovici, campion mondial la proba regină a natației

În această dimineață David Popovici, a cucerit a treia medalie de aur la CM din Peru. Mondialul de juniori din Lima a ajuns la ultima sesiune a competiției.

David Popovici a cucerit luni dimineața medalia de aur în proba de 100 m liber a CM juniori din Lima, la finele unei curse pe care a dominat-o clar.

Sportivul de la CS Dinamo a încheiat finala cu timpul de 47,13, după ce a avut a doua reacție la start, 0,63, și a întors primul la 50 metri. În uralele celor 5.000 de spectatori, care l-au aplaudat frenetic, David a alunecat pe culoarul al patrulea spre un nou titlu în proba regină.

A mărit ritmul, a încercat să corecteze recordul competiției și s-a distanțat autoritar. A încheiat primul și cronometrul a ațipit la 47,13. Celălalt român din finală, Patrick-Sebastian Dinu (antrenor Răzvan Florea), a terminat proba regină cu timpul de 50,09 (0,65 reacția la start).

David Popovici încheie Mondialul de juniori din Peru cu 4 medalii:

  • Aur la 200 de metri liber
  • Aur la 100 de metri liber
  • Aur la ștafeta de 4X100 metri liber masculin (alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu)
  • Argint la ștafeta de 4X100 metri liber mixt (alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu)

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

CITESTE SI:

Volei feminin I Un nou transfer în Ștefan cel Mare

Ovidiu Burcă, reconfirmă arena pe care se va disputa Eternul Derby!

Video I Ovidiu Burcă, după ce Iglesias întrerupe seria de înfrângeri și aduce victoria la Chiajna

3 gânduri despre &8222;Video I Fantasticul David Popovici, campion mondial la proba regină a natației&8221;

Lasă un răspuns