Cosmin Contra a fost prezentat oficial în funcția de selecționer al primei reprezentative!

Propunerea Administrației FRF pentru postul de selecționer al României a fost aprobată de Comitetul Executiv în ședința din 22 septembrie 2017. Această propunere a fost înaintată în Comitetul Executiv ca urmare a listei de candidați votată de Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal.

Fost internațional al României, cu 73 de selecții și 7 goluri, Cosmin Contra și-a încheiat în 2010 cariera de jucător după 160 de meciuri în Liga 1 și peste 210 prezențe în campionatele Spaniei, Italiei și Angliei. În 2001, an în care a și câștigat titlul de cel mai bun jucător român, a disputat finala Cupei UEFA cu Deportivo Alaves.

Ca antrenor, Cosmin Contra are în palmares două trofee, Cupa României, cu Petrolul Ploiești, în 2013, și Cupa Ligii, cu Dinamo, în 2017. A bifat 71 de meciuri ca tehnician în Liga 1, cu un procentaj al victoriilor de peste 57%.

„Pentru mine, echipa națională a fost mereu mai presus de orice, ceva aproape sfânt. Încă de când eram copil, apoi când am devenit jucător, când am îmbrăcat cu mândrie tricoul ei, la bucurie și la tristețe. Acum, ca antrenor, e un vis împlinit. Dar visul trebuie să continue cu performanță!”.

„Vă asigur că voi da totul pentru echipa națională, la fel cum am făcut-o și ca jucător, nu cred că trebuie să vă îndoiți de acest lucru. Nu promit minuni peste noapte, dar fiți siguri că fiecare meci va fi o luptă adevărată, la care jucătorii vor veni cu mândrie și în care vor da totul. Acesta e fotbalul pe care România trebuie să îl arate”, a declarat Cosmin Contra.

  • „Suporterilor români vreau să le mulțumesc și acum, din postura de selecționer, pentru felul în care m-au încurajat când jucam pentru România. Îmi doresc foarte mult să îi susțină la fel și pe jucătorii pe care îi pregătesc acum și abia aștept să ne bucurăm împreună de victoriile României!” (Cosmin Contra).