Dinamo aduce AUR-ul de la Campionatul Mondial de canotaj

Canotajul românesc îşi continuă anul excepţional prin cucerirea unei prime medalii de aur la Campionatele Mondiale de a Sarasota (SUA).

Medaliia galbene au fost obținute de dublul de categorie uşoară format din Ionela Livia Lehaci (Dinamo) şi Gianina Elena Beleagă (Steaua). Campioane mondiale de tineret în acest an, cele două tinere sportive de numai 22 de ani au reuşit o cursă senzaţională în finala probei.

Medaliile de aur cucerite de Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă este prima obţinut de sportul românesc într-o probă olimpică după o pauză de trei ani. Ultima performanţă de talia aceasta a fost realizată de Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi în 2014 la CM de la Moscova, în proba de canoe dublu 1000 de metri.

La scurt timp după cursa de aur, Elisabeta Lipă, preşedinta FR de Canotaj, și fostă Președinte la CS Dinamo, a postat următorul mesaj pe pagina ei de facebook:

”S-a terminat de mai bine de o oră cursa de AUR a fetelor noastre şi încă nu mi-am revenit din emoţii. Am avut încredere de la început în Ionela Livia Lehaci şi Gianina Elena Beleagă. Şi când spun de la început, mă refer la momentul în care au început sportul. Am văzut la ele dăruire, ambiţie, ataşament, sacrificiu – toate calităţile specifice unui mare campion. Ştiam că va veni vremea când vor exploda, iar astăzi a fost ZIUA lor. Ziua în care s-au încoronat campioane ale lumii. Aşa cum le cunosc, nu le va opri nimeni până la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.
Vă mulţumesc, fetelor, pentru această zi minunată! Felicitări vouă, felicitări celor care v-au descoperit şi antrenat. Sper ca victoria voastră de azi să fie cel mai bun stimulent pentru finalele de mâine de la 8+1!
Sunt mândră că fac parte din această familie minunată a canotajului! Hai, România!”.

Lasă un răspuns