Dinamo, aduce aurul Acasa!

Echipajul de 8+1 feminin a României a câştigat titlul mondial la Sarasota-Bradenton (Statele Unite). România cucerește al doilea titlu mondial la canotaj în proba-regină, 8 plus 1.

Din echipajul românesc au făcut parte cinci sportive de la CS Dinamo: Viviana-Iuliana BEJINARIU, Mihaela PETRILA, Denisa TÎLVESCU, Mădălina BEREŞ și Adelina BOGUȘ. Celelalte patru colege ale lor au fost: Ioana VRÎNCEANU, Iuliana POPA, Laura OPREA şi Daniela DRUNCEA (cârmaci).

Canotajul românesc a obținut duminică a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale. Barca feminină de 8+1 a recucerit coroana după o pauză de 18 ani, ultimul titlu în această probă datând din 1999).

Cursa a fost fantastică. S-a plecat în cursă cu o intensitate incredibilă. Româncele s-au instalat la conducere de la început. Nu e timp nici de clipit. La 500 de metri, britanicele sunt în imediata apropiere. Ele care “le-au furat” la Rio argintul româncelor, pentru 12 sutimi de secundă! Urmează Noua Zeelandă, Canada, SUA și Olanda.

Mesajul fostei președinte CS Dinamo, Elisabeta Lipă (președintele FR de Canotaj), a fost: „Cele două medalii de aur cucerite la Campionatele Mondiale de seniori de la Sarasota anunță nașterea unei noi generații de campioni în canotajul românesc. După titlul mondial cucerit la dublu vâsle categorie ușoară, astăzi a venit cel de la 8+1, la finele unei curse senzaționale, în care fetele noastre au condus de la început până la sfârșit. Am văzut un echipaj unit, determinat, care a tras până la sacrificiu.

Fetele noastre au murit în barcă pentru a învia pe podiumul de premiere, cu aurul la gât.
Sunt extrem de fericită pentru rezultatele sportivilor noștri și nu mă refer doar la cele două echipaje medaliate cu aur, ci și la ”optul” de băieți, care a făcut o cursă foarte bună în finală, și la băieții de la dublu rame care au câștigat Finala B. Am avut o evoluție foarte bună, per ansamblu, într-o competiție grea, desfășurată în condiții de umiditate excesivă. Aceste evoluții ne dau speranța că suntem pe drumul cel bun spre Tokio 2020.

Vreau să le mulțumesc sportivilor și tuturor membrilor staffului tehnic, antrenori, medici, masori, cluburilor de unde provin sportivii. Le mulțumesc colegilor din federație pentru tot efortul depus. Suntem la al treilea mandat și culegem acum ce am semănat când am pornit pe acest drum atât de greu și de provocator al marii performanțe.

Le mulțumesc românilor care au venit alături de noi aici, la Sarasota, și au format un grup inimos, dar și tuturor românilor de acasă, pe care i-am simțit cu sufletul alături de canotajul românesc.
Hai România!”

Lasă un răspuns