VIDEO: Interviu cu Jaime Penedo, singurul reprezentat al Ligii 1 calificat la Cupa Mondială

Portarul lui Dinamo este singurul reprezentat al Ligii 1 calificat la Cupa Mondială de anul viitor. Calificarea este remarcabilă în special pe plan individual, dacă ne gândim că bate deja în retragere.

Penedo (36 de ani) a mai evolua pentru echipe precum Osasuna, LA Galaxy sau Saprissa, a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Telekom Sport.

“A fost într-adevăr frumos. A fost frumos pentru ţara mea, a fost ceva istoric pentru noi. Este pentru prima dată când Panama merge la Cupa Mondială, aşa că vă imaginaţi, a fost o sărbătoare la nivel naţional. Sunt mulţumit, sunt foarte feiricit pentru că trăiesc acest lucru, pentru că pot să fiu acolo şi pot face istorie pentru ţara mea.

Fiecare locuitor, fiecare persoană din Panama simţea ceva în comun în acea zi, şi anume bucuria, fericirea de a-şi vedea naţionala calificată la un Mondial. Lumea vibra, lumea râdea, lumea cânta, lumea a fost pe strâzi până târziu. Nimeni nu a dormit. Preşedintele a dat zi liberă în ziua următoare. A fost multă bucurie.

Pentru mine este un vis devenit realitate şi o muncă de 12 ani. Noi suntem o ţară mică şi avem în zona CONCACAF rivali cu nume mari. Avem SUA, Mexic, Costa Rica, care sunt foarte puternice în acea zonă. Pentru noi este complicat, ca echipă mică, ca ţară micuţă, să putem avea rezultate pozitive în calificări. Era ultima şansă a mea.

În trecut am fost aproape şi nu am reuşit, aşa că înseamnă mult pentru mine. Înseamnă o reuşită personală, un obiectiv, voiam să-i dau această bucurie ţării mele. Nu voiam să plec din fotbal fără să-i ofer ceva mare ţării mele şi cred că această calificare la Cupa Mondială este. La nivel de club, mi-a mers destul de bine oriunde am fost, dar voiam să-i ofer această bucurie ţării mele”

Secretul, şi voi fi sincer, secretul este faptul că avem un antrenor foarte bun. Este a treia echipă pe care o califică la un Mondial. Trebuie să vă amintţi, pentru că el a fost secundul Columbiei în 1990, când a jucat împotriva României, şi România a câştigat. Acea Columbie era foarte puternică şi el era secundul atunci. A calificat-o pe Ecuador, pe Columbia şi acum pe noi.

Secretul a fost faptul că suntem uniţi, pentru că noi, înainte de a juca împotriva celor din Costa Rica, în ultimul meci, am jucat împotriva Statelor Unite şi nu a fosat o partidă bună pentru Panama. Am pierdut cu 0-4 în SUA şi echipa nu a jucat bine.

Veneam după multe critici şi la patru zile jucam acest meci, cu Costa Rica. Aşa că a fost vorba despre un grup unit şi despre energia pozitivă pe care toată ţara a îndreptat-o către noi. Ne urau pentru un moment, dar la final ne iubeau. Cred că această energie pozitivă ne-a ajutat mult”.

Lasă un răspuns