Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis liberarea condiţionată a lui Cristian Borcea

Instanţa a publicat motivarea eliberării condiţionate a lui Borcea deoarece acesta a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, implicându-se activ în programele de reinserţie socială, se arată în motivarea magistraţilor.

“Comisia a constatat sub acest aspect că deţinutul a executat, de la data de 04.03.2014 până la 28.09.2017, 1.305 zile închisoare, la care se adaugă 242 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate (din care 60 zile câştigate ca urmare a elaborării unor lucrări ştiinţifice), în total 1.547 zile câştigate şi executate pe baza muncii prestate, fiind la prima analiză a comisiei. Comisia a apreciat că se petentul poate fi liberat condiţionat deoarece a fost stăruitor în muncă, a dat dovezi temeinice de îndreptare şi s-a implicat activ în programele de reinserţie socială.

Nu a fost sancţionat disciplinar şi, pentru stăruinţa în muncă şi pentru modul în care a participat la activităţile de reintegrare socială, a fost recompensat de 30 ori: de 20 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită şi de 10 ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar. A menţinut permanent legătura cu mediul de suport prin vizite, apeluri telefonice, corespondenţă şi convorbiri on-line. A beneficiat de sprijin material şi moral din partea familiei. Este important de reţinut că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, se arată în motivarea magistraţilor Judecătoriei Sectorului 4 al Capitalei.

Lasă un răspuns