Jaime Penedo este aspru criticat pentru atitudinea pe care a avut-o fata de Dinamo

Goalkeeper-ul în vârstă de 36 nu s-a prezentat la reunirea echipei din Ştefan cel Mare şi a motivat spunând că a făcut o toxiinfecţie alimentară după ce a mâncat fructe de mare. Mai mult, panamezul n-a plecat cu trupa „câinilor” în Cipru şi a revenit în România abia joi, 18 ianuarie.

Dănuț Lupu, membru în echipa de scouting a clubului Dinamo, nu crede în cele spuse de panamez și critică atitudinea sa față de Dinamo.

„Are adeverinţă medicală? Ce adeverinţă? Are adeverinţă şi pentru banii pe care îi vrea de la Dinamo? De ce a întârziat? Sunt doctori buni şi în România. El trebuie să priceapă că am mai jucat şi noi în străinătate, ne-a fost şi nouă rău şi ne-am prezentat la echipă. Din toată afacerea asta el pierde. El trebuie să apere la Dinamo, ca să prindă Campionatul Mondial. Dacă va fi rezervă, şansele sunt mici. Acum o să aibă nevoie de două luni de pregătire. Să vedem dacă intră în ritm”, a spus fostul mare jucător al alb-roșiilor.

Nici Viorel Ferfelea, fost atacant la Sportul, nu a ezitat să-l pună la zid pe Jaime Penedo şi susţine că Vasile Miriuţă nu ar trebui să treacă cu vederea această scăpare a portarului.

”Și dacă era operat de apendicită nu întârzia atât! Hai să fim serioși, asta e scuză puerilă. Da, nu-i normal să faci una ca asta. Păi, noi, ca români, dacă facem una ca asta în străinătate, și ne prezentăm la club după două săptămâni, ne așteaptă bagajul la ușă. Noi, prea îi ținem în brațe. Ăsta este adevărul, din păcate! Merită, nu merită, dar tratează-i pe toți la fel, în mod corect”, a spus Ferfelea.

Internaționalul român spune că reacția lui Penedo nu este corectă față de colegii de la Dinamo.

”Eu, dacă eram antrenor, nu-l mai băgam pe Penedo. Păi, nu-i corect față de ceilalți. Ăia vin ca proștii din prima zi, se antrenează, aleargă, fac plonjoane pe gheață, pe zăpadă, pe ploaie, în noroi, și vine unul, după ce a stat două săptămâni la plajă și hai să-l băgăm titular. Doar că e Penedo. Mie nu mi se pare corect. Ăsta e adevărul, unii se feresc să-l spună, dar ăsta este.

Poate să vină, să se pregătească, dar să fie titular Brănescu. Penedo să facă pregătire suplimentară, să tragă, dar Brănescu trebuie să fie în poartă, pentru că el s-a antrenat de la început.

Dacă își dorea foarte mult să apere la Mondiale, nu întârzia. Dacă avea o problemă gravă, cu familia, mai zic, dar asta cu toxiinfecția… Putea să-și găsească și el altceva, mai credibil”, a mai spus Ferfelea.