Mutu si Contra sunt vazuti drept principalii vinovati de catre un fost dinamovist

Nu doar conducerea lui Dinamo îi găseşte vinovaţi pe Mutu şi Contra pentru situaţia de la echipă, fostul atacant al lui Dinamo, Claudiu Vaişcovici, a comentat situația actuală a clubului din şoseaua Ştefan cel Mare.

”Mutu şi Contra au făcut Dinamo terci! Asta e Dinamo acum. Au avut mână liberă şi au făcut-o lată. E ciudat, fiindcă dacă stai să te gândeşti, zici că pui oameni care se pricep la fotbal, care au jucat „afară”.

Le dai pâinea şi cuţitul, doar că, în cazul lui Dinamo, aceştia doi şi-au urmat propriul interes. Au preferat să aducă jucători care să ţină capul în pământ, „yesmeni”, ca să-i tăvălească aşa cum vor ei. Au îndepărtat pe cei cu personalitate, gen Nistor. Şi-au băgat năsucul şi la bani şi uite unde s-a ajuns!”, a declarat Vaişcovici.

Fostul jucător al lui Dinamo îl vede ca principalul vinovat pentru această situaţie pe patronul Ionuţ Negoiţă.

„El n-are „material” şi vinde ca să ţină echipa. Aşa, pe Nede îl putea vinde la vară sau după Derby. Dar a venit rusul cu banii, Negoiţă nu s-a mai gândit la altceva. Problema lui e că n-are nicio strategie şi e uşor influenţabil, are atâţia la club care vor să-l „ciugulească”.

Fostul internaţional a criticat şi campania de transferuri din acest sezon a lui Dinamo.

„Ce-mi pasă că l-a adus Negoiţă pe Torje?! Sau pe Palici?! Praf în ochi! Au jucat, n-au jucat, pregătiţi, nepregătiţi, au fost apă chioară cu care s-au îmbătat suporterii.

Păi, aduceţi-vă aminte, Torje a făcut două curse în Derby şi l-a prins sârbul ăla, Planici, de parcă era cu radarul. În mod normal, pe un Torje apt nu-l prind nici trei de Planici. Şi cum să vinzi tu jucător important, din apărare, pe Nedelcearu, cu 3-4 zile înainte de confruntarea cu Steaua?!„, a mai spus fostul atacant al lui Dinamo de la sfârşitul anilor ’80.

  • 57 de goluri a marcat Vaişcovici pentru Dinamo în perioada 1987-1990, în 61 de meciuri.
  • 1990 e anul în care Dinamo, din care făcea parte şi Vaişcovici, a jucat semifinalele Cupei Cupelor. Cu un an înainte, roș-albii jucaseră „sferturile” Cupei UEFA.
  • 10 selecţii a strâns Claudiu la echipa naţională, în perioada 1987-1989. N-a apucat să marcheze niciun gol.