Raducioiu este implicat activ in campania lui Ionut Lupescu. Cum l-a convins sa vina in Romania

Fost atacant la Dinamo, AC Milan, Espanyol, West Ham United, Stuttgart şi Monaco, „şomerul” Florin Răducioiu a fost directorul tehnic al celor de la Academia Regal Sport Atletico Madrid.

Omul care ţâşnea cu doi stoperi de lângă el spre poarta adversă se află printre cei care îl susţin cu toate puterile pe Ionuţ Lupescu în cursa pentru şefia FRF.

evomag.ro

Şcolit la juniorii din Ştefan cel Mare, golgheterul României la CM 1994 e unul dintre oamenii care l-au convins pe Ionuţ Lupescu să intre în cursă cu Răzvan Burleanu, actualul şef de la FRF, a vorbit despre rezultatele pe care le-a obţinut la Academie, dar a si explicat de ce a insistat pe lângă Ionuţ să candideze.

„A fost un an bogat în performanţe, anul în care Academia a câştigat primele titluri naţionale din istoria ei. Cel cu grupa 2002 şi cel cu grupa 2004. A fost şi câştigarea Cupei României faza pe municipiul Bucureşti, cu grupa 2009, care s-a transferat apoi în bloc la CSA Steaua. Nu în ultimul rând au fost şi transferurile la FCSB, Robert Ion, Tudor Moldovan, Aurel Pirciu şi Ovidiu Perianu. Primul a făcut parte din lotul lui Dică la meciul de Cupă de la Sibiu. Am putea pune aici şi selecţiile constante pe care le-au avut Radu Drăguşin şi Luca Florică la loturile naţionale.

Cred că mai este mult de lucrat la mentalitate în România. Începând cu impresarii şi terminând cu unii părinţi, care nu văd interesul propriului copil, ci gândesc totul prin prisma banilor”, a declarat Răducioiu.

Răducioiu este convins că fostul său coleg de la Dinamo va câştiga alegerile din 18 aprilie 2018.

„Cum am spus şi la lansare, eu am crescut de mic alături de Ionuţ. De când eram la Piţi Varga, la copiii şi juniorii lui Dinamo – Doamne, ce perioadă a fost!, – apoi la echipa mare a lui Dinamo, Generaţia de Aur, tot timpul am fost unul alături de celălalt.

Şi acum nu putea fi decât la fel. Îl sprijin, cred că am fost printre cei care l-au convins să vină şi să se bată ca fotbalul să redevină fotbal în România. Iar faptul că el a plecat de la UEFA, unde era unul dintre manageri, pentru a reveni în fotbalul românesc este sugestiv pentru dedicarea sa. Ionuţ Lupescu va fi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal”, a mai spus Florin.

  • Răducioiu a îmbrăcat tricoul naţional de 40 de ori şi a marcat 21 de goluri.