Dănuţ Lupu îl contestã pe Negoiţã: „Îmi pare rău că am tăcut!”

Dinamo a terminat sezonul pe locul 8 și a ratat calificarea în play-off, după ce a pierdut în ultima etapă, 2-0 cu Astra.

bestkids.ro

Dănuț Lupu, fost jucător la Dinamo și actual scouter al clubului, îl acuzã pe patronul Ionuț Negoiță că a greșit când a vândut mai mulți jucători în plin campionat.

„Voi credeţi că dacă Miriuţă a fost dat afară s-au rezolvat toate problemele de la Dinamo? Sub nici o formă. Mai întâi de toate noi trebuie să facem acum o analiză foarte clară pentru că suntem toţi vinovaţi.

Şi eu sunt vinovat pentru că nu m-am implicat mai mult. Poate că trebuia să stau mai mult pe lângă Vasile Miriuţă şi pe lângă băieţi. Trebuia să îmi spun clar părerea când era cazul, iar acum regret că nu am făcut lucrul acesta. Trebuia să îi spun lui Miriuţă mai multe şi îmi pare rău că am tăcut.

Şi patronul Ionuţ Negoiţă are partea lui de vină. Nu poţi să vinzi jucători şi să nu investeşti bani mai mulţi în transferuri. Dacă aduci doar jucători liberi de contract, crezi că te poţi bate pentru trofee? A, poate că tu crezi că te baţi, dar nu prea ai cum să reuşeşti să câştigi ceva dacă nu aduci jucători la fel de valoroşi ca aceia care au plecat”, a declarat Lupu, pentru Fanatik.

Lupu suţine că transferurile lui Torje şi Palic s-au făcut prea târziu.

„Mulţi au crezut că venirile lui Torje şi Palic ne vor ajuta să ne calificăm în play-off, dar uitaţi că nu s-a întâmplat acest lucru. Cei doi nu sunt Messi şi Ronaldo, iar Miriuţă trebuia să aibă vreo două luni timp la dispoziţie să îi pregătească pe aceştia. Un antrenor îşi face şi el în cantonament strategia, nu? Torje a jucat bine doar în meciul cu Steaua, iar la Astra nu a fost în apele lui. De Palic chiar nu e nimic de comentat, pentru că e clar că în acest moment el nu mai este Palic pe care îl ştiam noi de anul trecut.

După părerea mea s-a greşit şi atunci când s-a decis să se renunţe la Mircea Rednic. E antrenor bun şi merita să faci toate sacrificiile pentru păstrarea lui la Dinamo. În acel moment nouă ne trebuia continuitate la echipă. A fost adus Contra, iar el a plecat prea uşor. Ok, te duci la echipa naţională, dar ce faci, fratele meu? Tu cu Mutu ai făcut nişte transferuri, nu? Îl laşi pe Miriuţă pe cap cu fotbalişti slabi aşa cum era Rivaldinho sau unul şi altul? Nu vreau să mai dau nume, dar ştiţi şi voi ce jucători au fost aduşi la cerinţele lui Adi Mutu şi Contra. De Albin ăla nici nu mai are rost să vorbesc.

evomag.ro

Ce este de făcut? Dacă eu eram în fruntea clubului, poate vă spuneam mai multe, dar nici Borcea nu poate să facă multe dacă o să vină la Dinamo. Şi lui Cristi îi trebuie cel puţin un an pentru a pune Dinamo pe picioare, iar în anul ăla trebuie să stai cuminte şi să nu ieşi cu declaraţii, că Dinamo ia Cupa României şi campionatul. Trebuie un an de tranziţie, redresare totală. Dar nu trebuie să uităm de principalul lucru. La Dinamo trebuie să se investească bani mulţi, nu mai merge cu jumătăţi de măsură”, a încheiat Lupu.

  • 19 goluri a marcat Lupu pentru Dinamo în cele 101 meciuri jucate.
Reclame