Primul transfer făcut în era Bratu la Dinamo | „După mine, decizia de a veni la Dinamo este una foarte bună”

Antrenorul lui Dinamo l-a convins pe internaţional român U18, Marco Ehmann, să semneze cu „câinii roșii”.

watchshop.ro

Stoperul de nici 18 ani este nâscut în Germania din părinți de origine română. Ehmann a lucrat cu tehnicianul dinamovist la naționala U18, iar astăzi a semnat cu alb-roșii.

Doru Plăvițu, fost antrenor și jucător în Germania, este cel care l-a recomandat pe fotbalistul de 17 ani la echipa națională a României și este convins că are potențial pentru a ajunge un fotbalist de valoare.

”Este un tănăr de mare perspectivă, dar are nevoie și de un mentor, pentru că va ajunge într-un mediu nou pentru el. Sper ca cei de la Dinamo să țină cont de acest lucru, că vine dintr-un alt mediu. El are Abecedarul fotbalului, a fost crescut foarte bine, cu internat, fotbal și școală, doar asta a făcut, iar acum are ocazia să-și pună în valoare calitățile sale. Are vedere periferică, are clarviziune, dar trebuie să se acomodeze în România. El înțelege limba română, dar nu poate să răspundă. Răspunde însă pe teren.

El poate juca atât ca fundaș central, fundaș stânga sau mijlocaș defensiv. A jucat în sistem 4-3-3 și 3-4-3, a fost căpitan de echipă la Dortmund la U16, dar a avut o accidentare la gleznă, care l-a ținut departe trei luni, și a pierdut apoi locul de titular. A fost la naționala Germaniei, mereu s-a vorbit frumos despre el aici, a mers la Kalsruhe, iar eu am fost cel care l-a recomandat la naționala României. După mine, decizia de a veni la Dinamo este una foarte bună, mai ales că Florin Bratu îi cunoaște calitățile”, l-a caracterizat Plăvițu pentru digisport.ro.

Lasă un răspuns