Lupescu anunţă noi modificări în fotbalul românesc: „Putem introduce Cupa Ligii!”

Adunare generala FRF. 25.01.2010.

Ionuț Lupescu, a declarat că intenționează să se revină la Cupa Ligii, dar şi să se facă un sezon primăvară – toamnă.

evomag.ro

Dacă va fi ales preşedinte peste trei zile (18 aprilie), Ionuţ Lupescu, 49 de ani, vrea să reformeze fotbalul intern din punctul de vedere al datelor de start şi de final al competiţiei, dar și revenirea la Cupa Ligii, după ce s-a renunţat la ea vara trecută. Fostul jucător a lui Dinamo, a explicat care sunt motivele pentru care îşi doreşte această modificare.

„Am discutat cu investitorii din fotbal despre play-off şi play-out. Vom vedea ce vom face, dar vă spun eu ce este mai important: trebuie schimbat calendarul competiţional. Să jucăm primăvară-toamnă. Eu nu cred că e o problemă căldura. Noi am jucat în America la 40 de grade. Joci martie-noiembrie, apoi, în perioada iernii, faci un turneu în sală. Vin şi de acolo bani din drepturile de televizare. În perioada Campionatului European sau al Mondialului, faci Cupa Ligii, cu cei rămaşi aici. Cluburile plătesc un jucător 12 luni, dar se folosesc de el maximum 8. E vorba şi de banii plătiţi pentru cantonamente, fiecare pleacă de două ori, atât iarna, cât şi vara. Sunt lucruri care trebuie armonizate, trebuie să găsim noi soluţiile pentru a micşora ecartul faţă de cluburile din Vest.

Premier League e unul dintre cele mai atractive campionate. Se joacă non-stop acolo. Noi nu putem juca iarna. De ce nu jucăm invers?

Când am văzut un meci din Cupa României pus în februarie, cu 16 spectatori la Mediaș, mi s-a părut o mare batjocură. E o nepricepere, o desconsiderare a celei mai frumoase competiții din România”, a declarat Lupescu.

Reclame