FC Dinamo Bucureşti, amendată pentru: „Afară, afară cu ungurii din țară!”

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ( CNCD) a sancționat aspru Federația Română de Fotbal și cluburile Dinamo și CSM Poli Iași din cauza scandărilor suporterilor de la meciurile împotriva celor de la Sepsi.

Scandările suporterilor au atras atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, iar cele trei părţi au fost amendate cu suma de 10.000 de lei fiecare.

“Scandările «Afară, afară cu ungurii din țară!» de la meciurile Dinamo București – Sepsi OSK din data de 21.08. 2017, respectiv CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a cetățenilor români aparținând comunității maghiare.

watchshop.ro

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federația Română de Fotbal și S.C. Dinamo 1948 București, Asociația “Club Sportiv Municipal Studențesc Politehnica Iasi” și obligația de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioadă de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speță”, se arată pe site-ul celor de la CNCD.

Reclame