Sfaturile lui Cornel Dinu pentru Mutu la începutul carierei de antrenor: „Ca antrenor foarte rar mi-am ieşit din pepeni”

Cornel Dinu l-a avut ca jucător pe Adi Mutu la Dinamo, iar acum „Briliantul” şi-a început cariera de antrenor.

watchshop.ro

„Mister” îi urează succes lui Adrian Mutu în cariera de antrenor, dar îi transmite fostului său elev câteva sfaturi, mai ales că tehnicianul a avut deja câteva gesturi nervoase pe banca celor de la Voluntari, fiind trimis în tribune, deşi i-a condus pe ilfoveni în doar două meciuri.

„Lui Mutu nu pot să-i doresc decât stăpânire de sine pentru că şi eu am fost un jucător temperamental, dar ca antrenor foarte rar mi-am ieşit din pepeni, cum se spune popular. Poate aşa lucruri hazoase… Mai arătam câte un prosop, mai făceam un semn către… cu ce ne folosim, ce ne-a dat Dumnezeu deasupra umerilor şi aşa mai departe. Iar el mai are o scenă înainte, cu un stop pe piept şi mai dă şi într-o minge pe care nu o nimereşte bine”, a spus Dinu.

Cornel Dinu îi transmite lui Mutu că astfel de momente ieşite de comun trebuie însă să reprezinte excepţia şi nu regula.

„I-aş sugera să ţină minte un moment care mi s-a petrecut mie în 1993, în februarie. Am făcut un turneu cu o slecţionată divizionară în Mexic şi era un antrenor temperamental pe margine, cu tot felul de comicării, făcea, ţipa… Îi zic: stai, mă, liniştit pe bancă. Eu fiind un practicant acceptabil în limba spaniolă. Şi tot nu se cuminţea.

La un moment dat, depăşit de situaţie, Prunea a degajat o minge înaltă şi venea direct spre noi. Eu am pus un stop impecabil, m-a aplaudat toată tribuna, şi i-am aruncat mingea cu exteriorul: Fă, mă, şi tu dacă ştii! O chestie de genul ăsta, da… Dar alte lucruri nu au sens”, a mai declarat Cornel Dinu.

Reclame