Incidente la Sepsi-Dinamo | Conducerea lui Dinamo iese la atac: „Steagurile maghiare și scandările erau făcute ca să incite”

Secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu a vorbit despre incidentele petrecute în partida Sepsi OSK – Dinamo.

evomag.ro

Oficialul dinamovist spune că e deranjat de modul în care suporterii dinamovişti au fost provocați în meciul pierdut de „câini” la Sfântu Gheorghe, scor 0-2.

În primul rând vreau să mulțumesc public suporterilor dinamoviști pentru modul în care s-au comportant la Sfântu Gheorghe. Cu toate că au fost provocați aproape permanent. Nu înțeleg cum sunt omologate anumite stadioane în Liga 1, precum cel pe care am jucat luni seară.

Am remarcat și pregătirea fizică precară a stewarzilor, stewarzi care au dat cu gaze lacrimogene împotriva ordinelor comandatului jandarmeriei.

Nu mai zicem doar de faptul că absolut toți stewarzii și organele de pază vorbeau exclusiv în maghiară și au provocat permanent. Eu împreună cu Ionel Dănciulescu am stat în prima repriză aproape de zona de contact cu galeria dinamovistă tocmai pentru a evita eventuale incidente.

Pe de altă parte liderii galeriei dinamoviste au avut portavoci, tocmai pentru a evita eventuale scandări xenofobe ale oamenilor din galerie, pentru a-i putea acoperi pe cei care voiau să facă asta. Nu mai spunem nici de steagurile maghiare și scandările erau făcute ca să incite.

Mai mult, în startul meciului, un steward a luat o torță aruncată spre teren și în loc să o arunce într-o zonă neutră, a aruncat-o înapoi în peluza dinamovistă.

watchshop.ro

Eu cred că totul a fost făcut tocmai pentru a incita și având în vedere că nu s-au luat măsurile normale de securitate, nu există nicio vină asupra dinamoviștilor”, a declarat secretarul general al lui Dinamo, Bogdan Bălănescu pentru gazeta.

Reclame