Avancronică | Concordia Chiajna – Dinamo București

Runda a 11-a din play-out-ul Ligii 1 oferă astăzi, 19 mai, de la ora 21:45, partida dintre Concordia şi Dinamo, meci ce se va disputa pe stadionul din Chiajna.

epiesa.ro

Concordia vs Dinamo în Liga 1: 15 jocuri

– 4 victorii Concordia Chiajna;
– două remize;
– 9 victorii Dinamo Bucureşti.

Primele confruntări au avut loc în ediţia 2011-2012, când Dinamo a câştigat acasă cu 2-0 (Dănciulescu, Bakaj) şi în deplasare cu 3-1 (Alexe dublă, Petrovici autogol, respectiv Ilie Iordache).

În momentul de față, Dinamo nu are rival în playout: are un avans de 12 puncte faţă de ocupanta locului secund şi a pierdut doar două meciuri în zece etape. În plus, are şi cel mai bun atac din toate echipele din Liga I. Si îl poate imbunatăţi, pentru că urmează meciul cu Concordia: 16 goluri s-au marcat în acest sezon în partidele directe.

Antrenorul lui Concordia Chiajna, Ionuţ Badea speră ca echipa sa să câştige cele trei punte puse în joc şi se salveze de la retrogradare. Florin Bratu va avea ocazia să se dueleze cu un Ionuţ Badea, antrenor despre care se ştie că are o slăbiciune pentru echipa roşu-albă, după anii petrecuţi ca jucător în Ștefan cel Mare.

“Dinamo face parte din viaţa mea, am trăit cele mai mari satisfacţii ca jucător. E important pentru noi să reuşim să câştigăm acest meci, poate mai puţin important pentru ei”, a spus Ionuţ Badea, în conferința de presă, susţinută înaintea partidei.

Tehnicianul ilfovenilor a evoluat în tricoul „câinilor roşii” timp de trei sezoane (2000-2001, 2003-2004, 2004-2005 – 48 jocuri), alături de care a câştigat şi singurul titlu din cariera de fotbalist, în ediția 2003-2004.

Antrenorul din “Ştefan cel Mare”, Florin Bratu nu se va baza pe Gabi Torje, după ce acesta a decis ca internaţionalul român să nu mai facă parte din planurile echipei. Mai mult, Bratu nu se va putea baza nici pe Liviu Gheorghe, Ion Gheorge şi Ricardo Grigore în meciul cu Chiajna.

“Concordia e o surpriză. Pare că de la venirea lui Ionuţ Badea echipa, din punct de vedere defensiv, arată mult mai bine. Ne va aştepta un meci foarte dificil, dar sunte, pregătiţi pentru a-i înfrunta. Robert Moldoveanu va face parte din lot, după micile probleme avute. Liviu Gheorghe, Ion Gheorghe şi Ricardo Grigore au ceva probleme”.

watchshop.ro

Palmares cu Concordia gazdă: 7 jocuri

– o victorie Concordia;
– două remize;
– 4 victorii Dinamo.

Cele mai multe goluri marcate într-o partidă: 12 februarie 2018, Concordia – Dinamo 3-4. Interesant, toate reuşitele au fost izbutite în repriza secundă.

Cea mai recentă confruntare directă: 7 aprilie 2018, Dinamo – Concordia 3-1 (Hanca, Nemec, Mahlangu / Bumba). Eroul meciului a fost Dan Nistor, autor a trei pase decisive.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Concordia – 27 ani şi 5 luni;
Dinamo – 25 ani şi 9 luni.

Reclame