Foresta a retrogradat în Liga a III-a, dar Florentin Petre ar vrea să rămână la Suceava

Foresta şi-a semnat sentinta definitivă şi irevocabilă. Verdict: retrogradare. Echipa suceveană şi-a irosit şi ultima şansă matematică de a rămâne în Liga a II-a, după ce a pierdut sâmbătă, pe stadionul Areni, în faţa Ştiintei Miroslava, cu scorul de 2-3, într-un meci din cadrul antepenultimei etape a sezonului.

evomag.ro

La finalul jocului cu Ştiinţa Miroslava, cedat cu 2-3, antrenorul Florentin Petre a transmis că e dispus să continue la Suceava şi în Liga 3, însă în anumite condiţii. Dinamovistul vrea stabilitate financiară, un lot din care poate alege cel mai bun „11” şi un staff administrativ.

„Îmi doresc foarte mult să rămân la Suceava, deoarece am o datorie morală faţă de oamenii care iubesc acest sport în Suceava. Dacă se vrea să se facă performanţă şi să existe o continuitate în fotbal pot să mă înham la un nou drum, altfel n-am ce să fac. Oferte am de la alte echipe, dar mă doare inima că n-am putut să ajut oraşul aşa cum mi-am dorit. Dar nu voi putea să continui dacă nu vom avea stabilitate financiară, o conducere administrativă care să ne ofere condiţiile necesare pentru a promova din nou în Liga a 2a şi un lot de cel puţin 24 de jucători pe care să mă pot baza şi din care să pot să aleg, nu să stau să mă rog la Dumnezeu în fiecare seară să nu se mai accidenteze nimeni. Am chemat toţi juniorii de calitate pe care i-am avut, am încercat să aduc şi alţii, dar n-au vrut să vină şi n-am înţeles niciodată de ce. Îmi pare rău că n-am reuşit să scap echipa de momentul ăsta dificil, dar un singur lucru este cert, că n-o să cedez şi o să merg mai departe cu Dumnezeu înainte”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Florentin Petre.

„Piticu'” regretă că un oraş cu Suceava va rămâne fără fotbal măcar în Liga 2. Oraşul din Nord-Estul ţării este unul dintre cele care dă cei mai mulţi spectatori la meciurile din eşalonul secund.

„Este un lucru dureros pentru un oraş ca Suceava. Este păcat de suporterii care vin în tribune şi ne încurajează, aşa cum au făcut chiar şi la finalul meciului când au fost alături de băieţi şi vreau să le mulţumesc pentru acest lucru.

Nu am ce să le reproşez băieţilor, deoarece pentru mine sunt nişte eroi, ţinând cont de condiţii şi de cum s-au desfăşurat lucrurile în toată această perioadă, din ianuarie şi până acum, cu frământări, probleme şi neajunsuri. Unul din acestea este lotul restrâns de jucători, de şapte-opt meciuri jucăm cu 14 jucători şi, cum am mai spus, îmi pare rău că nu m-am putut legitima şi eu ca să-mi ajut echipa, atât eu, l-am sunat şi pe Goian, dacă se putea îl sunam şi pe Semeghin sau Bălan”, a explicat Petre.

Foresta Suceava e a treia echipă care retrogradează matematic în acest sezon din Liga 3, dintr-un total de cinci, celelalte două fiind ASA Târgu Mureş, retrasă, şi Olimpia Satu Mare, exclusă, ambele fiind desfiinţate. Trupa antrenată de Florentin Petre nu mai poate prinde din urmă Pandurii în ultimele două etapă ale campionatului, fiindcă gorjenii vor câştiga în weekendul următor trei puncte la „masa verde”. În ultimele două etape, Foresta mai are meciuri cu Sportul Snagov (a) şi Luceafărul Oradea (d).

Reclame