Handbal | Primele transferuri la echipa campioană

Imediat după încheierea sezonului handbalistic intern, finalizat cu Dinamo al treilea titlu de campioană consecutiv, conducerea echipei masculine de handbal a lucrat la finalizarea lotului de jucători în vederea sezonului competițional 2018-2019.

elefant.ro

Primele transferuri pe care le anunță sunt cele ale internaționalilor români Nicu Negru (24 ani, extremă stânga) și Andras Szasz (24 de ani, pivot). Ambii au jucat sezonul anterior la CSM București.

Andrei Nicușor Negru s-a născut la Reșița, pe 24 mai 1994, iar după o scurtă experiență la HC Caraș Severin s-a transferat în 2014 la CSM București, unde a jucat până în sezonul trecut. Internațional român, Nicu a fost golgheterul Campionatului Mondial de tineret din Brazilia (2015), unde a înscris 70 de goluri. Aceeași postură a avut-o și la Campionatul Mondial Under 19, desfășurat în 2013. Pe plan intern, a câștigat Cupa României în 2016 și a fost de două ori vicecampion național cu CSM București, în finalele pierdute cu Dinamo.

Andras Szasz s-a născut la Odorheiu Secuiesc pe 24 ianuarie 1994. Pivot de mare perspectivă, Andras a câștigat cu HC Odorhei Cupa Challenge în 2015. Internațional tricolor, cu prezențe în tricoul reprezentativ la toate nivelurile, Andras Szasz a pus umărul la calificarea echipei naționale de tineret la Mondialul din Brazilia (2015).

Mai mult, Dinamo a obținut semnătura bosniacului Muhamed Zulfic (26 de ani), care revine astfel în tricoul ”alb-roșu” după o pauză de doi ani. Zulfic a jucat la Dinamo în sezonul 2015-2016, când a marcat 83 de goluri în Liga Națională și 25 în Cupa EHF.

Jucător cu o stângă explozivă și o gamă largă de procedee de finalizare, Zulfic a jucat în ultimele două sezoane în Grecia, la Filippos Veria, și în Turcia, la MYK Hentbol SK.

Odată cu transferul lui Muhamed Zulfic, Dinamo a completat și finalizat linia de șase metri, având acoperite toate pozițiile.

Linia de 6 metri:

Extreme stânga: Hugo Descat, Nicu Negru (nou venit)

Extreme dreapta: Răzvan Gavriloaia, Muhamed Zulfic (nou venit)

Pivoți: Dan Savenco, Alireza Mousavi, Andras Szasz (nou venit)

Reclame