Reacţia lui Penedo, după debutul de la Cupa Mondială: „Am venit aici să concurăm!”

Jaime Penedo a debutat cu o înfrângere la Campionatul Mondial din Rusia, scor 3-0 în favoarea echipei naționale a Belgiei.

evomag.ro

Autor a trei parade senzaţionale în prima repriză, portarul lui Dinamo le-a dat şansa coechipierilor de a intra cu un rezultat nesperat la pauză, 0-0, iar la finalul celor 90 de minute a tras concluziile după debutul său la un turneu final.

Dinamovistul a avut intervenţii ideale în faţa starurilor Mertens, Eden Hazard şi Romelu Lukaku. Nu a putut face minuni şi după pauză: belgienii au înscris trei goluri şi au avut, în total, 15 şuturi spre poarta adversă. Dar concluzia serii a fost că goalkeeper-ul lui Dinamo s-a descurcat onorabil.

La finalul partidei, Penedo a vorbit cu jurnaliştii din ţara sa şi a sintetizat în puţine cuvinte experienţa debutului la Cupa Mondială.

„Am venit aici să concurăm, dar şi să învăţăm. Trebuie să învătăm foarte multe lucruri din acest meci. Trebuie, de asemenea, să continuăm să muncim şi să facem ceea ce ne cere selecţionerul nostru. Azi am realizat cu toţii că, în faţa unei echipe precum Belgia, cu atât de multă valoare, trebuie să fim concentraţi pentru 90 de minute.

Trebuie sa fim foarte responsabili pentru că pentru oamenii din Panama echipa naţională înseamnă foarte mult”, a declarat Jaime Penedo.

De notat că pe reţelele de socializare prestaţia lui Penedo din prima repriză a fost intens discutată. „Fratele mai tânăr al lui Buffon”, au scris internauţii, amuzându-se pe seama asemănării dintre cei doi, dar şi plecând de la ceva concret: paradele superbe ale panamenzului, în prima repriză.

Reclame