„Va fi decizia mea, dar nu eu voi numi selecționerul!” Când va fi numit selecționerul U21

Naționala de tineret a României U21 a rămas fără selecționer după ce Daniel Isăilă (45 de ani) a decis să plece la saudiții de la Al Hazm.

bestkids.ro

Deocamdată, oficialii FRF nu au numit viitorul selecționer, după cum a mărturisit într-o intervenţie telefonică, Mihai Stoichiță (64 de ani), șeful Comisiei Tehnice de la Casa Fotbalului. Mai mult, Stoichiță a spus că nu se grăbește să nominalizeze viitorul selecționer, dar nu a negat faptul că şi Adrian Mutu (39 de ani) este unul dintre candidați, pe lângă Florin Bratu, Mirel Rădoi şi Adrian Falub.

”Nu este nimeni deocamdată, voi anunța peste 10 zile cine va fi selecționer la tineret, pentru că trebuie să mă gândesc bine. Nu este nicio grabă, pentru că va avea acțiune abia în septembrie. Cred că toți antrenorii din România își cunosc marfa pe care o avem la acea zonă, sub 21, așa că noi, FRF, nu trebuie să ne pripim și să alegem cea mai bună soluție.
Fără aventuri sau parti-pris-uri. Adi Mutu poate fi în cărți pentru U21, dar nu numai el.

Regulile sunt cu totul altele pentru selecționata de tineret. M-am uitat la regulament și este mult mai permisiv atât din partea UEFA, cât și din partea legislației noastre. E adevărat că avem o școală de antrenori, dar știți câți tehnicieni care au obțonut Licența Pro nu au de lucru în acest moment? Foarte mulți. Va fi decizia mea, clar, dar nu eu voi numi selecționerul, pentru că nu sunt eu Dumnezeul fotbalului! Răzvan Burleanul și Comitetul Executiv vor aproba, dacă va fi cazul”, a declarat Stoichiţă.

Mihai Stoichiţă şi Andrei Vochin l-au plăcut pe Florin Bratu încă de când acesta a fost la cârma tricolorilor de la U18, iar cele 11 victorii obţinute în cele 14 etape din play-out l-au transformat în favoritul FRF pentru postul de selecționer al naționalei de tineret.

Până să ia o decizie în legătură cu viitorul său, tehnicianul „câinilor roşii” a condus deja primele antrenamente ale lui Dinamo. La prima şedinţă după reunire au fost prezenţi la Săftica 22 de jucători. Au lipsit învoiţi de conducerea tehnică Jaime Penedo, Giorgios Katsikas, Denis Ciobotariu, Antun Palic şi May Mahlangu, aceştia urmând să se alăture lotului în perioada următoare.

„Câinii” vor efectua un stagiu de pregătire centralizată în Polonia, la Gniewino, în perioada 1-12 iulie.

În cadrul cantonamentului, echipa lui Florin Bratu va disputa patru meciuri amicale cu echipe poloneze:

2 iulie – Olimpia Elblag (liga a treia, locul 6);
5 iulie – Arka Gdynia (locul 12);
8 iulie – Zaglebie Lubin ( locul 7);
11 iulie – Jagiellonia Bialystok (locul 2).

Reclame