Sergiu Hanca: „Cred că Spania mi se potriveşte cel mai bine”

Sergiu Hanca (26 de ani), unul dintre cei mai apreciați mijlocași din Liga 1. Jucătorul care a fost adus la gruparea din Ștefan cel Mare, de la ASA Târgu Mureș ca fundaș dreapta, a fost reprofilat de Ioan Andone ca mijlocaș iar ascensiunea lui a fost evidentă.

evomag.ro

Hanca a profitat de șansa pe care a primit-o, dar a căutat să-și îmbunătățească valoarea și prin alte metode decât cele strict legate de antrenament. Așa se face că fotbalistul a urmat cursuri de mental training, o specialitate nouă pe piața de sport din România.

”Cred că cea mai importantă piesă a unui fotbalist e mentalitatea şi aici vorbim să fii foarte bine din punct de vedere mental. Da, eu am realizat că am nevoie de acest lucru în momentul în care mi-am pus în gând să joc la o echipă mare din străinătate. Cred că Spania mi se potriveşte cel mai bine.

În momentele dificile ale unei partide, de exemplu cum a fost în meciul cu FCSB, penalty în minutul 96, eram sigur pe mine şi, totodată, cu ajutorul mentalului foarte puternic poţi să treci peste momentele mai puţin fericite în fotbal, care sunt normale în viaţa unui fotbalist. Eram foarte sigur pe mine, pentru că mă simţeam foarte pregătit din toate punctele de vedere şi eram sigur că o să înscriu”, a spus dinamovistul.

watchshop.ro

Pe lângă programul făcut de Bratu în cantonament, Hanca se ţine şi de propriul program. Mijlocaşul dinamovist, se antrenează suplimentar în sala de forţă.

„Sincer, când am început să joc în Liga 1 am văzut diferenţa dintre Liga a 2-a şi Liga 1. De vreo 3 ori pe săptămână mă pregătesc suplimentar. Depinde de cum sunt antrenamentele la echipa în ziua aceea. Lucrez mult agilitate, rapiditate, coordonare – pentru că e foarte importantă”, a adăugat Sergiu Hanca.

  • 98 de meciuri în toate competițiile a strâns Hanca la Dinamo.
  • Sergiu, a înscris 18 goluri și a reușit 21 de pase decisive.
  • Hanca a jucat de-a lungul carierei la FC Snagov, FC Bihor, ASA Târgu Mureș și Dinamo.
Reclame