Cuvinte de laudă la adresa dinamoviştilor de la o legendă a Stelei, după derby-ului de pe Arena Națională

Primul derby al României din acest sezon a fost unul cu adevărat nebun. FCSB a condus de trei ori în faţa lui Dinamo, care a revenit de fiecare dată pentru primul 3-3 între cele două rivale din ultimii 30 de ani.

evomag.ro

Fostul selecţioner al echipei naţionale a României, Anghel Iordănescu a fost impresionat de derby-ul FCSB – Dinamo şi a laudat prestaţia echipe antrenate de către Florin Bratu.

„Un derby bun. A fost un spectacol deosebit. Steaua a jucat o prima repriza foarte bine, a controlat meciul, a avut posesie, situaţii, a avut oportunitatea de a se desprinde, dar Dinamo a revenit de fiecare dată. Repriza a doua a fost mai echilibrată.

Un fotbal bun pentru cele două echipe, care ne poate da speranţe în continuare. Am fost surprins de evoluţia jucătorilor de la Dinamo şi de forţa mentală pentru a reveni de fiecare dată”, a spus fostul jucător şi antrenor al rivaliilor.

Învinsă în prima etapă de Astra, FCSB a început în atac derby-ul cu numărul 173. Florin Tănase l-a întins pe Penedo, iar din cornerul rezultat, Gnohere a marcat primul lui gol împotriva fostei echipe.

Astfel, francezul a devenit primul străin care a înscris în derby pentru ambele rivale.

În replică, Popovici a trimis, de la distanţă, spre poarta lui Bălgrădean. A fost semnul revenirii pentru Dinamo, care a egalat înainte de pauză, prin Axente, ajutat de gafa lui Benzar.

În startul reprizei secunde, Lucian Filip a avut şansa lui 2-1, dar Penedo a fost la post, la fel a făcut şi la şutul lui Bălaşa. Însă portarul panamez a gafat imediat după cele două parade, la un corner executat de Florinel Coman, când a scăpat mingea în poartă.

Şase minute mai târziu, căpitanul Nistor a adus a doua egalare pentru dinamovişti. Până la final, scenariul s-a repetat pentru a treia oară. Cu a doua dublă în tricoul FCSB, Florinel Coman a făcut 3-2, dar petrecerea roş-albaştrilor a fost stricată în minutul 89, de golul superb al lui Mihai Popescu.

S-a terminat 3-3, rezultat care s-a înregistrat ultima oară între cele două formaţii în iunie 1988, în Ghencea.

Reclame