Ionuţ Chirilă s-a enervat teribil şi critică dur numirea lui Mirel Rădoi pe banca naționalei de tineret!

Numirea lui Mirel Rădoi (37 de ani) pe banca tehnică a echipei naţionale de tineret a României l-a scos din minţi pe Ionuţ Chirilă (52 de ani), care contestă dreptul fostului fotbalist de a conduce o formaţie de jucători tineri. În plus, tehnicianul a venit şi cu argumente pentru care el ar fi trebuit să ocupe postul.

bestkids.ro

După plecarea lui Daniel Isăilă, FRF a ales să meargă pe mâna fostului jucător şi antrenor al Stelei, Mirel Rădoi, proaspăt absolvent al cursurilor pentru licenţa A. Vestea nu i-a picat deloc bine lui Ionuţ Chirilă, fost antrenor la juniorii lui Dinamo şi cel care i-a lansat la Dinamo pe Hîldan, Florentin Petre sau Tararache.

„După lungi dezbateri și analize temeinic aprofundate, Federația Română de Fotbal l-a numit pe experimentatul antrenor Mirel Rădoi, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniu, la absolut toate nivelurile meseriei de antrenor în care a trecut cu succes prin toate etapele acestei profesii, antrenorul echipei naționale de tineret!

E adevărat: Rădoi a câștigat 4 titluri consecutive de campion național cu Dinamo și a făcut cea mai fenomenală generație din fotbalul românesc cu Tararache, Petre, Hîldan, Dinu Cezar, Voicu Ionuț, Lică Laurențiu, Popistașu, Cîmpeanu etc, toți ajunși titulari în echipa lui Dinamo, echipa națională de tineret și unii în echipa națională de seniori.

E adevărat că numai mîna lui Rădoi a ridicat valoarea lui Tararache, al cărui transfer de 2.400.000 $ la Grasshopper Zurich a salvat clubul Dinamo de la faliment.

E adevărat că Rădoi a calificat echipa națională de juniori UEFA 94’ la un campionat european, după 10 ani de necalificari, inventând jucători ca Sînmărtean, Codrea Paul, Bratu sau Alin Stoica pentru fotbalul mare.

evomag.ro

E tot atît de adevărat că Rădoi a cîștigat singurul titlu de tineret speranțe din istoria Rapidului inventând și producând jucători ca Raț, Bratu, Daniel Niculae, Mărgăritescu, Maftei, Ghioane, Tamaș, Bandy Eduard sau Rusu Horațiu, echipă ce a costat 50.000 de euro și care a făcut profit din vînzarea jucătorilor peste 12.000.000 (Bratu 3.000.000 la Galatasaray), Daniel Niculae (3.000.000 la Auxerre), Raț (2.700.000 la Șahtior), Ghioane (3.000.000 la Dinamo Kiev), Mărgăritescu și Maftei, vreo 300 de meciuri pentru Rapid și echipele naționale etc.

Este adevărat că Rădoi a făcut două echipe naționale de tineret pe bandă (generația Dinamo și generația Rapid) pe care nu am fost lăsat să le antrenez pentru că eram considerat omul lui Lucescu.

Este adevărul zdrobitor că Rădoi a făcut din Chiajna revelația campionatului cu 7 jucători titulari sub 22 de ani (Serediuc 19, Gomo Onduku 19, Leca 19, Coșereanu 19, Neluț Roșu 19, Purece 22, Marinică Neagu 20) ducînd-o aproape de cupele europene cu 30 de puncte într-un tur de campionat și făcînd din ea exponenta fotbalului spectacol în România.

Este adevărat că Rădoi a antrenat încă 4 echipe de divizia B și vreo 4 de divizia națională și cu siguranță a ajuns la maturitatea de a gestiona managementul tehnic al echipei naționale de tineret și a știnței de a transforma jucătorii tineri din perspective în certitudini!”, a declarat fiul regretatului Ioan Chirilă, pentru site-ul realitateasportivă.net.

Reclame