Ce au făcut ex-dinamoviştii în Europa League

Hajduk Split şi Ufa, la care activează jucători români, s-au calificat, joi seară, în turul trei preliminar al Ligii Europa. Tot joi, AZ Alkmaar, echipa lui Dorin Rotariu, a fost eliminată de Kairat.

evomag.ro

Hajduk Split s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa League, datorită celor două victorii obţinute în faţa bulgarilor de la Slavia Sofia. După ce s-au impus cu 1-0 pe teren propriu, croaţii au câştigat şi în Bulgaria, scor 3-2. Fără fostul căpitan al „câinilor roşii”, Steliano Filip, oaspeţii au condus cu 1-0 şi 2-1, datorită golurilor marcate de Stanko Juric, respectiv Mijo Caktas, din penalty, dar au fost egalaţi de fiecare dată, prin reuşitele semnate de Galin Ivanov, de la 11 metri, şi Georgi Yomov. În cele din urmă, Hajduk a obţinut victoria cu trei minute înainte de final, când Caktas a făcut dubla şi a înlăturat definitiv orice emoţii.

Ufa, cu fostul fundaş dinamovist, Ionuţ Nedelcearu integralist, s-a calificat în turul trei preliminar după 1-1 în deplasare cu Domzale. În tur, scorul a fost 0-0, Ufa obţinând calificarea datorită golului marcat în deplasare.

Dorin Rotariu a părăsit competiţia după ce AZ Alkmaar a fost depăşită de Kairat. Olandezii au câştigat acum cu 2-1, având şi aportul ex-dinamovistului din minutul 53, dar rivalii românul au trecut în turul următor graţie scorului general: 3-2.

  • Ufa va întâlni în runda următoare Progres Niederkorn şi Hajduk Split pe FCSB.
  • Partidele din turul trei preliminar al Ligii Europa se vor disputa la 9 şi 16 august.