Mahlangu, unul dintre cei mai buni jucători din Liga I, şi-a cucerit rivalii din campionat: „E unul dintre fotbaliștii ce ridică nivelul campionatului”

May Mahlangu este considerat la Dinamo drept unul dintre pilonii de susținere ai echipei.

watchshop.ro

Mijlocașul sud-african, în vârstă de 29 de ani este apreciat de către Florin Bratu, coechipierii, români sau străini, antrenorii adversari din Liga 1 și specialiștii de la televiziuni.

Flavius Stoican, antrenor Poli Iași: „E unul dintre fotbaliștii ce ridică nivelul campionatului. Păstrând proporțiile, aduce cu starul Franței, Kante, are ceva din jucătorul lui Chelsea”.

Ioan Andone, manager FC Voluntari: „Îl cunosc, doar eu l-am adus. Are o capacitate de efort cum rar vezi. E cum îmi spuneau Marica și Torje, poate alerga și 14 kilometri pe meci”.

Gabi Balint: „La ultimul Derby, May a arătat că este un fotbalist fără splină. Aleargă enorm, mereu. Nici cel mai bun jucător din istoria FCSB-ului nu se ridica la nivelul lui Nistor şi Mahlangu din meci”.

Florin Bratu: „May e printre cei mai buni de la echipă şi nu de ieri, de azi. E forţă mare! E foarte iubit şi apreciat de colegi, cred că i-am găsit poziţia bună la mijlocul terenului. Am avut o discuţie clară cu el, şi-a găsit o motivaţie interioară foarte puternică. Are încredere în ceea ce face, în colegi, se pregăteşte foarte bine, este şi-un exemplu pentru cei mici.

evomag.ro

May este un exemplu care trage echipa după el, un model de ambiţie. Pe lângă Katsikas, care l-a luat după el în Africa în vacanţă, este bun prieten şi cu Ehmann, Îl oprește pe cel mic după antrenamente, îl mai învaţă una-alta, îi arată cu mingea”.

  • May Mahlangu mai are contract până în vară anului viitor.
  • 3 goluri și 3 assist-uri a reușit sud-africanul în 68 de meciuri pentru „câini”.
  • 6 trofee a câștigat May în carieră: 5 în Suedia, un campionat, două Cupe și două Supercupe cu Helsingborgs, și unul cu Dinamo, Cupa Ligii, în 2017.
  • 2011 este anul în care a primit titlul de cel mai bun fotbalist al campionatului suedez.

Lasă un răspuns