Cât de importantă este regula U21? „De multe ori mă gândesc că m-am născut prea devreme”. A debutat pentru Dinamo la 16 ani, iar acum joacă în Liga a 2-a

Raphael Stănescu (25 de ani) a debuta pentru Dinamo la 16 ani, când echipa era antrenată de Cornel Ţălnar. Era văzut ca un tănăr cu potenţial, dar încrederea primită din partea clubului a fost mică, deşi demonstra că merită să evolueze mai mult.

La 9 ani distanţă, fotbalistul evoluează în Liga 2, pentru Daco-Getica. Într-un interviu acordat pentru Pro Sport, Raphael Stănescu a mărturisit că strategia gândită de FRF pentru promovarea tinerilor fotbalişti este una benefică acestora. Mijlocaşul consideră că, dacă ideea era implementată în urmă cu mai mulţi ani, l-ar fi ajutat în carieră.

”Am avut ghinion că nu am beneficiat de acestă regulă. În plus, la vremea respectivă erau mai mulţi bani la mijloc şi echipele nu riscau cu fotbalişti tineri. Aş fi fost avantajat dacă era în vremea mea regula U21. De multe ori mă gândes că m-am născut prea devreme. Poate era mai bine acum”, a declarat Raphael Stănescu.

Reclame