VIDEO | Dinamo obține a doua victorie a sezonului, fază spectaculoasă la unicul gol al partidei.

Dinamo şi Viitorul au închis etapa cu numărul patru a sezonului 2018-2019 de Liga 1 şi au continuat tradiţia meciurilor spectaculoase cu care ne-au obişnuit.

bestkids.ro

Dinamo a controlat partida la numărul de ocazii, chiar dacă la finalul jocului, Viitorul a avut o posesie de 65%. A fost totuşi primul joc din campionat în care Dinamo nu a încasat gol, semn că mai toate criticile aduse de Florin Bratu de defensivei sale au prins bine.

Antrenorul oaspeţilor, Gheorghe Hagi, suspendat şi pentru acest joc, nu doar că nu a stat pe banca tehnică, dar nici nu s-a prezentat la stadion. Campioana României din sezonul trecut, a bifat prima ocazie a meciului. Artean, după 16 minute fără ocazii notabile, şi-a încercat norocul de la mijlocul terenului cu o minge expediată puţin peste poartă lui Penedo. Ricardo Grigore a replicat câteva minute mai târziu, cu o ”torpilă” de la aproximativ 30 de metri, dar pe lângă poarta constănţeană. Mahlangu putea deschide scorul, după ce şi-a pus în valoare viteza şi a recepţionat o pasă excelentă venită din piciorul lui Daniel Popa, dar şutul său slab a trecut pe lângă poarta lui Cojocaru. La faza imediat următoare, Denis Drăguş a trecut şi el în viteză de apărarea schimbată a lui Florin Bratu, şi a finalizat cu un şut slab, prins cu uşurinţă de goalkeeper-ul panamez al ”câinilor”.

Deian Sorescu, unul dintre cei mai promiţători tineri din ”curtea” lui Dinamo, a trecut pe lângă deschiderea scorului, după ce nu a putut relua din alunecare un şut slab al lui Dan Nistor, iar mingea s-a dus în afara terenului. Daniel Popa şi Mahlangu au fost protagoniştii unei faze spectaculoase, în minutul 34. Daniel Popa a trecut cu un dribling spectaculos de Ţîru şi i-a pasat decisiv în careu mijlocaşului sud-african, care nu l-a iertat pe Cojocaru şi a deschis scorul în Ştefan cel Mare. Acelaşi Daniel Popa l-a mai pus odată la încercare pe Cojocaru cu un şut pe jos, reţinut de fostul goalkeeper al FCSB-ului, iar Istvan Kovacs a pus punct unei prime părţi pe măsura aşteptărilor.

evomag.ro

Constănțenii nu au fost mai lucizi nici după pauză. Intrările lui Mățan și Ciobanu nu au adus plusul dorit, iar marile ocazii au venit tot la poarta lui Cojocaru.

Salomao a șutat slab din 8 metri, după o cursă de senzație a lui Nistor. Finalul a fost unul tensionat, cu mulți nervi și puține reușite de ambele părți, astfel că Dinamo şi-a ”adjudecat” trei puncte importante, care mai ”spală” din înfrângerea din etapa precedentă, împotriva celor de la Gaz Metan Mediaş, scor 3-2. Pentru echipa lui Florin Bratu urmează o deplasare grea, pe terenul campioanei CFR Cluj, iar Viitorul va juca pe teren propriu, împotriva lui Gaz Metan Mediaş.

  • Cu şapte puncte în clasament, Dinamo urcă pe locul 4 în campionat și o egalează pe FCSB. În timp ce Viitorul are cu trei puncte mai puţin şi se clasează pe poziţia a 11-a.
Reclame