Stadionul Dinamo nu va fi gata pentru EURO 2020

Întâlnirea dintre viceprim-ministrul Paul Stănescu, Răzvan Burleanu şi responsabilii cu organizarea EURO 2020 a adus o veste proastă pentru suflarea dinamovistă: stadionul din Ştefan cel Mare nu va fi gata la timp.

watchshop.ro

Noua arenă a lui Dinamo ar urma să fie gata în 2021, ceea ce o scoate din calcul pentru găzduirea echipelor la EURO 2020. S-a decis ca arenele din Giurgiu şi Ploieşti să fie luate în calcul pentru a putea fi folosite ca bază de antrenament de echipele care vor fi repartizate în România.

”Am convingerea că Steaua va fi gata până la EURO 2020, mai ales că marţi începe demolarea. Arcul de Triumf este şi el bine, nu vor fi probleme, iar la Rapid eu am convingerea că va fi gata la timp. Acum suntem la analizarea ofertelor.

Problema este la Dinamo. Din punct de vedere juridic au fost lucruri de lămurit şi ne-au întârziat foarte, foarte mult. Urmează studiul de fezabilitate, apoi procedura de proiectare şi execuţie. Eu sunt foarte sincer, aşa că vă spun că nu cred că Dinamo va fi gata în 2020”, a spus Paul Stănescu.

Stadionul Dinamo

  • Recomandarea FRF privind capacitatea stadionului este de 20.000 – 25.000 de locuri.
  • A fost predata documentatia preliminara prin care se propune construirea Stadionului Dinamo pe o suprafata de teren care include si actualul Velodrom. În urma acestei solicitari s-a inaintat propunerea includerii noului amplasament in Lista sinteza a subprogramului Complexuri sportive, asa cum se procedeaza cu orice solicitare de includere in subprogramele derulate de CNI, ca si etapa premergatoare aprobarii indicatorilor tehnico economici. Dupa introducerea pe lista sinteza, daca documentele privind noul amplasament vor fi conforme cu normele de derulare a programelor gestionate de CNI, se vor putea demara procedurile in vederea promovarii si avizarii indicatorilor tehnico – economici.
Reclame