Cuvinte de laudă pentru Cooper din partea lui Florin Bratu! Când va debuta la Dinamo

Dinamo a oficializat miercuri transferul lui Armando Cooper, mijlocaș central panamez de 30 de ani, care a semnat pe 3 ani. Fotbalistul a jucat pentru Panama la Campionatul Mondial din Rusia, alături de portarul Penedo.

somproduct.ro

Cooper a venit la insistenţele lui Florin Bratu, care şi-a dorit un înlocuitor pentru Mahlangu de profilul lui, după cum a declarat chiar antrenorul echipei noastre.

“L-am ales pe Cooper pentru că este profilul de jucător căutat după plecarea lui May. E un mijlocaş box-to-box, mai puternic în duelurile fizice, ușor diferit ca stil de joc, recuperează mai bine, e mai solid, May era mai direct pe poarta. Cooper are experienţă, 100 de meciuri la națională, a jucat în campionate bune, Argentina, Chila, în Germania puţin, are ceva în spate şi mă bucur că a acceptat această oferta. A renunţat la banuţi buni ca să vină şi să demonstreze în continuare. A facut primul antrenament, e un jucător pozitiv. Are calitate, a fost acceptat de jucători rapid, atunci când demonstrezi şi ai siguranţă de sine în ceea ce priveşte mingea, îti caştigi respectul imediat. Am avut mai multe opţiuni, a contat şi experienţa de la Oţelul, se ştia că s-a descurcat bine la Galaţi, a fost un cumul de factori în cazul transferului său. Am avut mai mulţi jucători pe listă, însă el mi-a atras atenţia”, a spus tehnicianul.

Florin Bratu spune că are nevoie de susţinere în continuare şi a comentat şi victoria obţinută în ultima secundă: “La Dinamo avem nevoie de susţinere, avem o echipă în construcţie şi ne trebuie oameni cu suflet alături, oameni care au ambiţie, care vor să arate ataşament şi spirit dinamovist. Ca am înscris în minutul 94 sau 60, mi se pare acelaşi lucru, tot 3 puncte caştigam. E tenisiunea mai mare, dar mă bucur că echipa mea e la al treilea meci în care înscriem pe final, înseamnă că din punct de vedere mental suntem puternici. E un lucru de la care trebuie să plecăm şi ne dă încredere pentru viitor.

Am avut 1-0 la pauză, am avut doua bare, eu cred că prima repriză a fost la discreţia noastră, am jucat foarte bine, poate cea mai bună primă repriză, de când suntem în această formulă la Dinamo. După eliminare, a intervenit o relaxare. E foarte greu să joci împotriva unei echipe care se apără cu toată echipa. O echipă solidă formată de Pelici, ambițioasă, dar mă bucur că am obţinut toate punctele puse în joc.”

Despre prelungirea contractului său la Dinamo… “Înseamnă continuitate, înseamnă că am parte de încrederea lui Negoiţa, au încredere în mine, e şi pentru mine o provocare în plus, cu siguranţă şi jucătorii se gândesc la acest lucru. Mare parte dintre ei au cel puţin 2 ani de contract, deci vine perfect. Eu mai aveam un an de contract, clubul a venit cu această ofertă şi mă bucur că am fost apreciat şi le mulţumesc pe această cale.”

Despre selecţia lui Rădoi… “Eu am jucători pregătiţi, cu siguranţă la următoarele acţiuni. Mirel Rădoi va fi mult mai atent în ceea ce priveşte jucătorii de la Dinamo, e responsailitatea lui, însă îi transmit că sunt destul de pregătiţi jucătorii de la Dinamo şi dacă se poate să se apeleze la ei, cu mare plăcere îi punem la dispoziţie şi nu vor dezamăgi.”

Despre putinii suporteri veniţi la stadion… “Acestea sunt condiţiile la Dinamo, am înteles că se va construi noul stadion, atunci o să vină mai mulţi, sper că asta să fie problema, stadionul, şi nu altceva.”

watchshop.ro

Despre situația lui Dan Nistor… “Eu nu am auzit să fi fost discuţii oficiale în ceea ce priveşte plecarea lui Fcsb, e căpitanul nostru, mă bazez mult pe el în continuare, îl văd preocupat la antrenament şi ne pregătim pentru meciul cu Craiova.”

Despre meciul cu CSU… “Un meci dificil, cum au fost tot timpul acolo. Vom fi primiţi cu ostilitate, nu a mai caştigat de mulţi ani Dinamo pe terenul Craiovei, dar sperăm să fim pregătiţi pentru acest meci de sâmbătă. Cooper va fi cu noi la Craiova, dar nu ştiu dacă va juca de la început, dar va face parte din lot.”

  • Cooper a mai jucat de-a lungul carierei pentru Arabe Unido, Godoy Cruz, Oțelul Galați, St. Pauli, FC Toronto și Universidad de Chile.
Reclame