Preşedintele FRF, despre construirea stadionului Dinamo: „Acesta pare să fie termenul pentru finalizarea stadionului!”

Chiar dacă găzduirea meciurilor de la Euro 2020 trebuia să fie o sărbătoare pentru fotbalul românesc, se pare că planează, în acest moment, suspiciunea că stadioanele din Bucureşti, care vor trebui să găzduiască meciuri la Euro 2020, nu vor fi gata în timp util. Mai ales că au apărut enorm de multe probleme, în special la stadioanele Rapid și Dinamo.

watchshop.ro

Astfel, stadionul Dinamo nu va fi gata până la începerea Euro 2020. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, că anul 2021 „pare să fie în momentul de faţă” termenul de finalizare a lucrărilor de construcţie a Stadionului Dinamo, deşi acesta trebuia să fie gata înainte de începerea EURO 2020. Acesta menţionând că fotbalul din România se va confrunta în 2-3 ani cu o problemă privind infrastructura.

„Anul 2021 pare să fie în momentul de faţă termenul pentru finalizarea Stadionului Dinamo. Nu e o veste foarte bună pentru suporterii dinamovişti, dar se ştiu toate problemele privind dreptul de proprietate al acelui stadion.

Noi considerăm că azi avem nevoie de o dezvoltare a infrastructurii la nivelul fotbalului de masă, acolo unde copiii şi juniorii noştri evoluează. Pentru că nu avem cele mai bune condiţii, terenurile sunt foarte puţine. Iar numărul copiilor care joacă fotbal este pe un trend ascendent. Şi dacă ne uităm la aceste date, peste 2-3 ani vom avea o mare dificultate, practic vom avea un număr insuficient de terenuri de joc. De aceea noi, ca federaţie, am încercat să intrăm în parteneriat cu autorităţile locale pentru finanţare. Dar FRF nu poate rezolva aceste probleme, de aceea avem nevoie de ajutorul Guvernului pentru investiţii în infrastructură”, a declarat preşedintele FRF.

Nu doar stadionul din Ștefan cel Mare are probleme. Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că lucrările de modernizare a Stadionului Rapid în vederea EURO 2020 vor întârzia din rațiuni financiare.

„Rămâne Stadionul Rapid unde suntem în stadiul de evaluare a ofertelor… Eu sper şi am convingerea că şi Rapid va fi gata până în 2020. Problema este la Dinamo, unde au fost lucruri de lămurit din punct de vedere juridic şi ne-au întârziat foarte, foarte mult. Suntem la studiul de prefezabilitate, urmează studiul de fezabilitate, iar apoi va intra în procedura de proiectare şi execuţie. Dar nu cred că Dinamo va fi gata până la începerea EURO 2020. Într-adevăr, e o problemă la Rapid, dar nu trebuie să luăm totul de la început. Eu cred că vom găsi banii necesari. Nu e vorba de lipsă de fonduri, pentru că sunt două companii interesate, nu le ştiu numele, iar ele spun că e cam puţin pentru reabilitarea şi modernizarea stadionului Rapid. Dar vom găsi fonduri suplimentare pentru a face şi Rapidul. Estimarea… s-au dus ani de când s-au făcut estimările. Probabil că la celelalte stadioane sumele au fost altele, nu ştiu să dau detalii, sunt prea tehnice. Dar vă asigur că vom găsi bani pentru ca şi Rapid să fie gata în 2020″, a spus Stănescu.

România a avut nevoie de 4 ani pentru începerea lucrărilor la stadioanele pe care le-a inclus în dosarul pe care UEFA l-a aprobat şi pe care urmează să se pregătească echipele care vor veni în Bucureşti ca să joace la EURO 2020. Cel mai avansat proiect este cel din Ghencea, în contextul în care au început deja demolările la vechea arenă.

Meciurile de la Campionatul European din 2020 (12 iunie – 12 iulie 2020) vor fi găzduite de 12 oraşe: Bucureşti, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bilbao, Dublin, Munchen şi Budapesta. Arena Naţională va găzdui trei meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.

  • Stadionul Dinamo va avea 18.000 de locuri și va fi amplasat pe locul Velodromului.
Reclame