FRF a schimbat regula „Under21” | Ce alte modificări a mai anunțat Burleanu: „Din 2021 e obligatoriu!”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, că în Comitetul Executiv al forului s-a aprobat, decizia Comitetului de Urgenţă din 3 august, care aduce unele modificări ROAF, între care se numără aceea de obligare a cluburilor din Liga I de a folosi doi jucători sub 21 de ani, eligibili pentru echipa naţională.

naturafresh.ro

Această măsură a fost criticată vehement de FCSB, care, prin vocea lui Gigi Becali, a anunţat că o va ataca la TAS.

„Comitetul Executiv a validat decizia Comitetului de Urgenţă privind întărirea centrelor de copii şi juniori ale cluburilor din Liga I. Introducerea regulii privind folosirea unui jucător U21 a dat roade, aşa că am luat decizia introducerii regulii cu doi jucători U21 pentru următoarele două sezoane competiţionale. A fost un vot de unanimitate, adică au votat şi reprezentanţii cluburilor din Liga I, cât şi preşedintele LPF”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, la finalul Comitetului Executiv.

De asemenea, cluburile din primul eşalon fotbalistic al României vor fi obligate, ca din 2021, patru jucători din lotul echipelor de Liga I să provină de la propriile centre de copii şi juniori.

„S-a votat în unanimitate hotărârea Comitetului de Urgenţă referitor la centrele de juniori. Primul principiu e legat de introducerea celui de-al doilea jucător under-21, al doilea este legat de numărul de jucători crescuţi la nivel naţional din lotul de 25, iar cel de-al treilea e legat de înfiinţarea de anul viitor a unei competiţii under-16. În ceea ce priveşte regula celui de-al doilea jucător under-21 ne-am luat angajamentul să testăm acest lucru. Introducerea regulii cu un jucător a dat rezultate şi văzând că acest lucru funcţionează foarte bine, am lua decizia introducerii celui de-al doilea jucător.

watchshop.ro

Altfel spus, pentru următoarele două sezoane, orice echipă din Liga i trebuie s folosească doi jucători de sub 21. A fost un vot în unanimitate, atât din partea reprezentanţilor cluburilor din Liga I, cât şi din partea preşedintelui LPF. S-a înţeles că este nevoie să instalăm această regulă, deci nu mă aştept la reacţii de respingere. Consider că va contribui la întărirea centrelor de copii şi juniori. Şi dacă să ne uităm la naţionala under 21 vedem muţi jucători care sunt titulari în Liga I. Avem susţinerea totală a LPF şi apreciez public acest lucru. Începând cu noul sezon, numărul de 8 jucători crescuţi la nivel naţional din lotul de 25 va creşte la 10, iar din 2020, numărul acestora va creşte la 12, iar din 2021 patru trebuie să vină din propriul centru de copii şi juniori”, a mai declarat Burleanu.

Reclame