Handbal | Dinamo, pregătită de primul meci în Liga Campionilor: „Anul ăsta vrem să emitem pretenţii!”

Încep emoţiile pentru handbaliştii de la Dinamo! „Dulăii” joacă în această seară primul meci din grupele Ligii Campionilor, acasă, cu Elverum (Norvegia).

evomag.ro

Dinamo Bucureşti joacă pentru al treilea an consecutiv în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, iar obiectivul îndrăzneţ este să ocupe unul din primele două locuri în Grupa D, care să-i permită să avanseze în faza următoare.

Dinamo face parte din Grupa D a Ligii Campionilor, alături de: Wisla Plock, Ademar Leon, Elverum, Wacker Thun şi Riihimaen Cocks.

Dinamo i-a pierdut în vară pe fraţii Esteki, a schimbat jumătate din echipa cu care a câştigat ultimul titlu, dar la începutul acestui sezon pare cel puţin la fel de puternică, precum în finalul ediţiei trecute de campionat. Campioana României la handbal masculin a început perfect noul sezon handbalistic, cu un trofeu (Supercupa României) și o victorie în deplasare în etapa întâi a Ligii Naționale, ambele victorii fiind obținute în fața unei echipe cu mari pretenții, HC Dobrogea Sud Constanța. Fraţii Esteki nu mai sunt, dar a sosit, în schimb, o tripletă valoroasă din Tunisia, cu doi jucători în linia de 9 metri, Bannour şi Alouini, care au început să-şi facă simţită prezenţa la Bucureşti.

Mai sunt lucruri de pus de punct în ceea ce priveşte relaţiile de joc, dar trupa antrenată de Constantin Ștefan și Sebastian Bota nu ia în calcul decât victoria în faţa celor de la Elverum. Mai mult, Campioana României şi-a propus pentru noul sezon să depăşească performanţele din ultimii 2 ani. În 2016-2017, Dinamo a avut o prestaţie decentă, reuşind să acumuleze 8 puncte, dar anul trecut a dezamăgit (2 puncte), plătind tribut şi pentru problemele interne din prima jumătate a sezonului.

„Schimbarea va fi că ne dorim să câştigăm. Anul trecut nu am căştigat nici acasă nici în deplasare. Dacă e să ne uităm în grupa noastră, eu zic că Wisla Plock ar fi cea mai galonată echipă şi Leon. Dar anul ăsta vrem şi noi să emitem pretenţii”, a spus antrenorul Constantin Ştefan.

Pivotul Dan Savenco speră ca experienţele anterioare ale echipei în grupele Ligii Campionilor să-i ajute să obţină o performanţă mai bună în acest an.

„Sperăm anul acesta să nu mai repetăm aceleaşi greşeli. Avem din punctul meu de vedere o echipă mult mai echilibrată decât anul trecut, suntem mai omogeni, să zic aşa, şi sperăm să facem o figură frumoasă. Din punctul meu de vedere, toţi sunt periculoşi, pentru că jucăm în Champions League. Acolo toate echipele sunt puternice, toate echipele vor arăta ceea ce pot şi vor încerca să facă un joc cât mai bun. Fiecare meci va trebui să îl tratăm cu seriozitate, iar fiecare greşeală cu siguranţă va fi taxată de adversar”, a spus Dan Savenco.

bestkids.ro

Partida va avea loc miercuri, 12 septembrie, în Sala Dinamo. Pentru acest meci au fost scoase în vânzare bilete cu prețul cuprins între 10 și 30 de lei.

  • Abonamentele pentru toate cele cinci meciuri din Liga Campionilor costă între 40 și 125 de lei.
  • În Liga Națională, pentru meciul cu Politehnica Timișoara (15 septembrie, ora 17:30), prețurile sunt cuprinse între 8 și 15 lei.

Dinamo şi Elverum au fost adversare şi în sezonul trecut în Liga Campionilor. Norvegienii au câştigat ambele partide, profitând din plin de problemele existente în tabăra reprezentantei României: 32-40 (în Norvegia) şi 33-34 (la Bucureşti). Alb-roşii se gândesc acum şi la o revanşă, iar atmosfera din cadrul echipei este propice pentru aşa ceva.

Reclame