VIDEO | Reacţia oficialilor, după ce Dănciulescu şi-a anunţat plecarea de la Dinamo.

Directorul general al clubului Dinamo, Ionel Dănciulescu, şi-a anunţat, vineri seară, plecarea de la echipă, precizând că nu se mai regăseşte în actualul proiect.

elefant.ro

Totodată, se pare că unul dintre motive ar fi și faptul că greutatea funcției sale în club nu era una prea mare. Lucru dezvăluit chiar de președintele clubului, Alexandru David. Acesta a recunoscut că Dănciulescu nu a vorbit de câteva luni cu patronul Ionuț Negoiță.

„Nu știu dacă e un motiv să pleci (n.r.: când nu vorbește cu patronul de luni de zile). Decizia lui Danciu pe mine m-a luat prin surprindere, am vorbit în ultimele 24 de ore destul de mult cu el în legătură cu această decizie. Înțeleg că are un alt drum pe care vrea să-l încerce. E alegerea lui, sperăm să mai discutăm, nu știm dacă se mai poate face ceva.

Am discutat foarte mult, mi-a explicat că a trecut mult timp de când nu s-au reușit performanțe, mi-a spus că se plafonează, că are nevoie de o altă provocare. Cel puțin de mine a fost ascultat întotdeauna. Cred că am discutat cu Danciu mai mult decât oricine din acest club. Nu cred că au discutat (cu Negoiță) pentru că Danciu m-a anunțat pe mine și eu pe Negoiță.

Sunt de acord cu acest lucru (n.r.: ca Dănciulescu să fi avut o mai mare importanță în club), dar cred că vina e în ambele părți. E și vina clubului și vina mea și a domnului Negoiță poate, dar el a spus că nu se mai implică în viața acestui club. Poate că e vina mea că nu am reușit să transmit în practică ce am discutat cu el, dar e și vina lui.

Am avut aceste discuții în ultimele luni pentru că atunci când crezi în ceva, când ai niște convingeri, când știi că lucrurile pe care le spui sunt reale, trebuie să ai puterea să te bați pentru ele. Viața este o luptă, și trebuie să te lupți pentru fiecare idee dacă crezi în ea. Nu trebuie să te aștepți doar să expui idei și după aia ce se întâmplă cu ele…asta este. Dacă mă întrebați pe mine, asta îi reproșez lui Danciu, dacă poate fi un reproș. Eu în continuare discut cu el și sper să vedem ce mai putem face. E un reproș pe care i l-am făcut de multe ori în ultimele săptămâni. Poate că trebuia să avem curaj mai mult în acest sezon și să mergem pe ideea proiectului pe care îl începusem în play-out.

Da, mai mulți tineri. Nu ține neapărat de Bratu asta. După ce am avut o declarație când am spus că stabilim un obiectiv, au existat foarte multe discuții că nu putem să mergem pe drumul ăla și atunci, într-o discuție colectivă, s-a hotărât să schimbăm un pic macazul. Danciu nu a fost sută la sută on-board cu asta. Opinia generală a celor din club, care au decis a fost că poate e prea mult, după atâta timp, să sacrificăm încă un an fără să încercăm totuși un minim de performanță, anume accederea în play-off. Pentru asta era nevoie să vină jucători care au mai venit, să forțăm un pic, să deturnăm un pic drumul pe care l-am avut în play-out. N-a existat prea multă presiune și lucrurile au mers altfel. Sincer nu regret și cred că o să vedeți Dinamo puternic. N-aș vrea să spun acest lucru pentru că e defavorabil pentru Danciu”, a spus David într-o intevenţie telefonică la un post de televiziune.

Fostul atacant a anunţat decizia chiar înaintea meciului cu Poli Iaşi, care se va disputa în această seară, de la ora 21:00. Dănciulescu a susţinut că demisia nu vine din cauza motivelor financiare.

„Sunt lucruri care s-au acumulat în timp. E o decizie foarte grea, sincer vă spun, e o decizie pe care trebuia să o iau de mai mult timp, dar am rămas pentru suporteri, jucători, antrenor, dar e momentul să fac un pas în spate. Spun la revedere lui Dinamo, dar nu spun adio. Sper ca vreodată să mă pot regăsi în ceea ce simt și ceea ce vreau eu să fac.

Decizia mea nu se bazează pe latura financiară. Cine mă cunoaște, știe ce vorbesc. E vorba de respect și recunoștință. Lumea știe ce vorbesc, nu plec datorită unei anumite persoane sau unei situații acumulate acum. E o decizie pe care aș fi vrut să o iau mai demult, dar așa a fost să fie. O spun cu durere în suflet că îmi e greu. Voi rămâne câine până la moarte și voi susține această echipă. Sunt mândru că am purtat acest tricou și mândru că am făcut parte din conducerea acestui club.

Dinamo nu a funcționat de 5 ani de zile, dacă e să vorbim realitatea. Suporterii trebuie să se gândească la meci, eu nu sunt important. Dinamo nu stă nici în mine, nici în vreun jucător sau vreun om anume.

vivre.ro

Și mai vreau să spun că dacă am rămas 5 ani alături de club, chiar dacă am avut sau nu un cuvânt de spus în anumite situații, sunt și eu părtaș la parcursul mai puțin bun din acest an. Nu fug de responsabilitate. E și vina mea. Cu David (n.r. președintele Alexandru David) am vorbit foarte mult, e alături de noi. Cu domnul Negoiță nu am mai vorbit de multe luni. Am spus unele opinii ale mele, care în acest moment multe se deveresc, dar asta este. Nu am nicio vendetă cu nimeni.

Le mulțumesc că s-au gândit la mine să fac parte din club atunci când m-am retras. E un moment în care trebuie să fac un pas în spate. Îi mulțumesc lui David, care a încercat să mă convingă, dar a trebuit să iau decizia cu durere în suflet. Tot am încercat să cred în ceea ce facem aici, dar am ajuns într-un punct mort pentru mine, profesional. Nu am deocamdată nicio ofertă. Vreau să stau acasă, sunt deschis la oportunități de la alte echipe. Sunt convins că Dinamo va redeveni ce a fost în trecut. E nevoie de timp, de susținerea lui Florin, cât mai are contract, doi ani și câteva luni, ar trebui susținut. Sunt convins că e omul potrivit”, a spus fostul atacant și conducător de la Dinamo.

Reclame