VIDEO | Claudiu Niculescu, prezentat oficial la Dinamo: „Sunt fericit că m-am întors acasă”

Claudiu Niculescu a devenit noul antrenor al lui Dinamo, după ce a semnat un contract până în 2020.

vivre.ro

Noul tehnician debutează pe banca lui Dinamo în meciul cu Dacia Unirea Brăila, din Cupa României, marţi, la ora 21:30.

Claudiu Niculescu: „Mă bucur că după atâția ani mă reîntorc. Am plecat în 2010, iar când am pășit acum în vestiar m-am simțit ca în urmă cu 17 ani. Sunt fericit că m-am întors acasă după mulți ani de pribegie. Mi s-a îndeplinit un vis. Sper ca întoarcerea mea acasă să fie de bun augur. Normal că sunt puțin emoționat. Sunt dornic de muncă și de rezultate importante. Știu că nu e o perioadă bună, dar am încredere în băieți, în club și în suporteri. Vor veni rezultatele bune.

Obiectivul meu și al echipei este să readucem suporterii la stadion. Știu ce înseamnă fanii lui Dinamo, știu foarte bine că pot influența jocul echipei. Când încurajează echipa, sunt cei mai frumoși suporteri din România. Spun asta de aproape 20 de ani. Acesta e obiectivul pe termen scurt. Vreau să fac performanță acum, la fel cum am făcut ca jucător. E greu de egalat, dar vreau măcar un trofeu. Cred că voi reuși asta.

Sper ca mâine (n.r. în Cupa României, cu Dacia Unirea Brăila) să încep cu dreptul. Vom lua fiecare meci în parte. Obiectivul este calificarea în play-off. Echipa nu traversează un moment bun, dar cu multă muncă și cu multă încredere vom avea rezultate bune.”

Niculescu înainte de partida de marţi a luat deja prima decizie în noua calitate de antrenor, Dan Nistor nu numai că va rămâne în lotul, dar va păstra şi banderola de căpitan.

Noul tehnician intenţionează să poarte o discuţie lămuritoare cu Nistor căruia îi va cere lămuriri după scandalul cu Florin Bratu. „Clau-Gol” spune că l-a sunat deja şi pe fostul tehnician, Florin Bratu, care însă nu i-a răspuns.

„Încă nu am vorbit cu jucătorii. Vreau să am discuții individuale cu fiecare jucător, în special cu Dan Nistor. Trebuie să-mi spună ce simte. Sunt sigur că va redeveni jucătorul care trăgea echipa după el. E unul dintre cei mai buni din Liga 1.

Pe unii dintre jucători îi cunosc, pe alții îi voi cunoaște mai târziu. Totul a fost normal la negocieri. E clar că se vrea performanță aici și sper să reușim. Am venit într-un moment greu. Dacă nu era așa, nu veneam. Florin Bratu a făcut lucruri foarte bune aici, dar așa e viața antrenorului. Am un mare respect pentru el. Este un antrenor foarte bun.

Îmi lipsește titlul de campion din palmares. Îl voi câștiga și pe acesta. Nu are sens să ne gândim în acest sezon la titlu. Trebuie să fim realiști. E greu să ne batem la titlu în acest an. Primul obiectiv este calificarea în play-off, iar după aceea ne vom lupta pentru locurile de cupe europene”, a declarat Claudiu Niculescu la conferința de presă.

somproduct.ro

Staff-ul lui Niculescu, la Dinamo:

  • Cornel Dobre – secund;
  • Iulian Mihăescu – secund;
  • Paolo Potoclik – preparator fizic;
  • Cătălin Grigore – antrenor cu portarii;
  • Sorin Popescu – metodist;
  • George Trandafir – team manager.
Reclame