Acuzat de ucidere din culpă, medicul din cazul Ekeng a fost în faţa judecătorului: „Au fost doar 4 secunde între constatarea fibrilaţiilor şi sosirea la spital”

Medicul de pe ambulanţa Puls care ar fi trebuit să îl resusciteze pe fotbalistul
Patrick Ekeng nu îşi recunoaşte fapta şi cere judecarea şi personal, nu pe procedură simplificată.

teamdeals.ro

Duţă a sosit, miercuri, la Judecătoriei Sectorului 2, după ce la primul termen, medicul nu a venit motivând că are un copil de două luni, iar preşedintele Completului C2, Bogdan Stănculescu, a decis amânarea cazului. Avocatul Mihaielei Duţă spune că va contesta diferenţele de timp constatate la urmărirea penală, precizând că există multiple erori în calcularea timpului de intervenţie, dar şi raportul întocmit de IML, informează gsp.ro.

„În realitate, coroborând procesele verbale vom observa că în intervalul dintre constatarea fibrilaţiei şi ajungerea la spital nu a fost un minut jumătate, ci 4 secunde. Aceste erori s-au răsfrâns şi în raportul medico-legal, aşa că susţinem refacerea acestuia. În subsidiar, în ceea ce priveşte ambulanţa, s-a constatat că exista puls normal, până cu 10 secunde înainte să se intre la UPU. E o diferenţă uriaşă între cele peste două minute în care s-a menţionat ca nu s-a realizat nimic şi cele doar câteva secunde de când au apărut fibrilaţiile”, a declarat avocatul.

  • Următorul termen are loc pe 24 octombrie.

Lasă un răspuns