AVANCRONICĂ | Dinamo București – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Dinamo Bucureşti primeşte vizita celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, vineri, de la 21:00, în partida inaugurală a etapei a zecea din Liga 1.

bestkids.ro

Primul meci a avut loc pe 21 august 2017, Dinamo – Sepsi 1-0. Golul a fost marcat de Sergiu Hanca, dintr-un penalty scos de Valentin Costache (antrenor Cosmin Contra / Valentin Suciu). Dinamo şi Sepsi s-au mai întâlnit doar în ediţia trecută, de patru ori, de două ori s-au impus „câinii roșii”, un joc a fost câştigat de covăsneni, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

Dinamo şi Sepsi se află în situaţii diametral opuse. Bucureştenii se clasează pe locul 10, cu 10 puncte după 9 etape, în timp ce oaspeţii sunt surpriza plăcută a începutului de sezon. Ocupă poziţia a patra, cu 15 puncte, la 3 lungimi de liderul clasamentului, FCSB.

Dinamo nu trece prin cel mai bun moment, are 3 înfrângeri consecutive în Liga 1, dar speră ca numirea unui nou antrenor să aducă o schimbare pozitivă în privinţa jocului şi a rezultatelor.

Claudiu Niculescu a debutat pe banca lui Dinamo în meciul din „16-imile” Cupei României, 3-1 cu Dacia Unitea Brăila, iar astăzi va debuta în campionat. Antrenorul de 42 de ani și-a stabilit deja lotul de jucători cu care va aborda acest joc. Niculescu nu i-a inclus pe listă pe Muțiu, Neicuțescu, Ehmann, Tîrcoveanu, Ciobotariu, Șerban și Olteanu, potrivit Radio Dinamo.

romstal.ro

Claudiu Niculescu este convins că Sepsi va pune probleme echipei sale şi îşi pune în gardă elevii, spunând, la conferinţa de presă premergătoare partidei, că e nevoie de motivaţie pentru a învinge.

„Ne aşteaptă un meci extrem de dificil cu Sepsi, ştiu ce adversar vom avea în faţă. Le cunosc foarte bine antrenorul şi nu degeaba se află pe acel loc în clasament. Noi trebuie să câştigăm cu orice preţ, pentru că venim după o perioadă nu tocmai bună şi trebuie să spargem gheaţa. Apele s-ar mai linişti cu o victorie pentru că locul lui Dinamo nu e acolo şi am încredere în băieţi că vor da totul pentru a câştiga. Cred că vom găsi soluţii pentru a debloca acea apărare bună a celor de la Sepsi. Nu înseamnă că nu au şi puncte slabe. Sper să le stricăm acel golaveraj.

Dinamo a mai trecut prin perioade grele, dar în momentele în care suporterii s-au mobilizat am reuşit să depăşim acele perioade. De aceea avem foarte mare nevoie de suportul lor mâine seară. Emoţii am avut în prima zi când am revenit la Dinamo, am fost un pic nostalgic, dar odată cu victoria de la Galaţi emoţiile s-au risipit. Acum suntem concentraţi pentru meciul de mâine, mai am emoţii doar pentru cum vor arăta jocul şi rezultatul, pentru că îmi doresc enorm să debutez cu o victorie în faţa propriilor suporteri. Eu mă bazez pe dorinţa jucătorilor de a arăta că ceea ce s-a întâmplat până acum a fost un accident”, a spus tehnicianul dinamovist.

De partea cealaltă, Sepsi este neânvinsă în ultimele 4 partide, iar jocul prestat de echipa lui Eugen Neagoe dă încredere că poate obţine un rezultat pozitiv în ”Ştefan cel Mare”.

romstal.ro

Cea mai recentă întâlnire directă s-a disputat pe stadionul Dinamo, în ultima etapă a play-out-ului stagiunii precedente, şi s-a încheiat fără gol (1 iunie 2018).

Echipele probabile:

Dinamo: Penedo – Corbu, Popescu, Mezague, Grigore – Gomelt, Cooper – Hanca, Nistor, Salomao – Popa.
Rezerve: Eșanu, Delorge, Katsikas, Sorescu, Subotici, Moldoveanu, Popovici.

Sepsi: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanovici, Sato – Velev, Vașvari – Drăghici, Nouvier, I. Fulop – Tandia.
Rezerve: Fejer, A. Rus, Prosser, Y. Hamed, Mensah, Simonovski, Fl. Ștefan.

Mediile de vârstă ale celor două loturi:

Dinamo – 24 ani şi 8 luni;
Sepsi OSK – 25 ani şi 9 luni.

Lasă un răspuns